Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ο κορυφαίος Ασφαλιστής φέρνει την παραγωγή…. αλλά ο manager χτίζει την επιχείρηση./GAMA Hellas

Μην είστε επιτακτικοί ηγέτες… πρέπει να «υπηρετείτε» την ομάδα σας

     - Δημοσιεύτηκε:  στις 11:44 μμ
    0
    leaders grwoing leadersΟ κορυφαίος Ασφαλιστής φέρνει την παραγωγή…. αλλά ο manager χτίζει την επιχείρηση.
    Με αυτή τη φράση άνοιξε την ομιλία του ο Quincy M. Crawford, μέλος της GAMA International Management Hall of Fame και διεθνώς αναγνωρισμένος Ασφαλιστής στην εκπαιδευτική ημερίδα «Leaders Growing Leaders» που διοργάνωσε o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Σ.Α.Σ.) σε συνεργασία με την GAMA Hellas την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Παράλληλα, ο κ. Crawford μίλησε για τη σημασία του management δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι managers δεν πρέπει να «κυνηγάνε» τις παραγωγές αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το»χτίσιμο» της επιχείρησης τους. Μια καλά δομημένη επιχείρηση με σωστά επιλεγμένα στελέχη όχι μόνο είναι πιο παραγωγική αλλά μπορεί να ανταποκριθεί και σε περισσότερες προκλήσεις. Το σύνηθες, σύμφωνα με τον κ. Crawford είναι να «κρύβουν» σε θέσεις manager τους ασφαλιστές με τις χαμηλότερες αποδόσεις κάτι που μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.
    Μερικές από τις συμβουλές που έδωσε ο κ. Crawford μεταξύ άλλων ήταν:
    • Μην κυνηγάτε μόνο τις παραγωγές…»χτίστε» την επιχείρησή σας
    • Μην είστε επιτακτικοί ηγέτες… πρέπει να «υπηρετείτε» την ομάδα σας
    • Δουλέψτε Σκληρά (ακούγετε κλισέ αλλά δεν είναι)
    • Μην επαναπαύεστε με την προαγωγή – κυνηγήστε τη δια βίου εξέλιξη
    • Μην σχολιάζετε αρνητικά τους προκατόχους σας. Βρίσκεστε σε αυτή τη θέση γιατί υπάρχει πρόβλημα ή ευκαιρία για εξέλιξη. Απλά λύστε το πρόβλημα ή εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία
    • Συγκρατείστε τον ενθουσιασμό σας.
    • Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε. Αναθεωρήσετε στρατηγικές ή δημιουργήσετε νέες
    Πιο αναλυτικά ο κ. Crawford στάθηκε στη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου manager αλλά και στη διαδικασία εκπαίδευσης του. Ο manager σύμφωνα με τον ίδιο θέλει να είναι δυναμικός και ενθουσιώδης. Να θέλει να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην ιεραρχία και να είναι έτοιμος να «περάσει και μέσα από τοίχο» εάν χρειαστεί για να τα καταφέρει. Η επιλογή του κατάλληλου manager είναι σύμφωνα με τον ίδιο μια πολύ δύσκολη και σημαντική διαδικασία καθώς ο ικανός manager στη συνέχεια θα αυξήσει την παραγωγικότητα της επιχείρησης.
    Ποίος είναι ο Quincy M. Crawford 
    Η επαγγελματική πορεία του Quincy Crawford στον ασφαλιστικό και χρηματοοικονομικό κλάδο αποτελεί μια απόδειξη σκληρής δουλειάς και επιμονής. Ξεκινώντας την επαγγελματική του ζωή ως δάσκαλος και προπονητής, ο Quincy, έκανε τη μετάβαση προς τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες το 1968, ως σύμβουλος, για την εταιρεία Fidelity Union, πωλώντας ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής για τους σπουδαστές κολλεγίων.
    Ο Quincy, σύντομα ανέλαβε αυξημένες αρμοδιότητες, πρώτα με την εταιρεία Fidelity και στη συνέχεια με την εταιρία The Home Life of New York. Το 1983, έγινε Διευθυντής Καταστήματος της Guardian Life Insurance Company of America, όπου θα περάσει το υπόλοιπο της καριέρας του. Είναι ο μόνος Διευθυντής Καταστήματος στο Μέρυλάντ που ξεκίνησε ένα Agency από το μηδέν και χωρίς συγχωνεύσεις, κατάφερε να κατακτήσει το βραβείο GAMA International’s Master Agency Award. Το 1995, το 1998 και το 2001, το agency του έλαβε την υψηλότερη τιμή της Guardian: το τρόπαιο του Προέδρου για τη συνολική αριστεία ενός agency, το οποίο μπορεί να δοθεί μόνο σε ένα agency, μια φορά κάθε τρία χρόνια.
    Ο Quincy, έχει υπάρχει επίσης ένας ηγέτης μέσα στη GAMA International, με μακροχρόνια υπηρεσία στην Επιτροπή Οικονομικών. Έχει διατελέσει τα τελευταία έξι χρόνια ταμίας της GAMA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Είναι τακτικός ομιλητής σε εκδηλώσεις της GAMA.
    Το 2006, ο Quincy εισήλθε στο GAMA International Management Hall of Fame – την υψηλότερη τιμή που δίνεται από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ως αναγνώριση σε έναν ηγέτη του κλάδου, ο οποίος αφιέρωσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο να χτίζει οργανισμούς και να προωθεί το επάγγελμα

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου