Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Πόλεμος προμηθειών από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Νέα τροπή έχει πάρει τις τελευταίες μέρες ο αγώνας των ασφαλιστικών εταιρειών για αύξηση των στόλων ασφαλισμένων οχημάτων τους. Έτσι, μετά τον παρατεταμένο «πόλεμο του ασφαλίστρου», που οδήγησε την τιμή των ασφαλίστρων αυτοκινήτων σε ιστορικά χαμηλά - και τα εισοδήματα των διαμεσολαβούντων επίσης -  φαίνεται πως ο ανταγωνισμός των ασφαλιστικών εταιρειών μπαίνει σε νέα φάση, προς όφελος των διαμεσολαβούντων αυτή τη φορά.
Έτσι λοιπόν τον τελευταίο καιρό οι εταιρείες επιδίδονται σε «πλειοδοτικό» αγώνα προσέλκυσης συνεργατών, ανεβάζοντας τα ποσοστά των παρεχόμενων προμηθειών και επιδιώκοντας μετακινήσεις διαμεσολαβούντων και φυσικά χαρτοφυλακίων.
Παρά τη σταθερά ανοδική πορεία του κλάδου υγείας αλλά και των επενδυτικών προϊόντων, είναι προφανές πως το αυτοκίνητο παραμένει ο πιο ζωτικός κλάδος για τις εταιρείες - εφόσον κρατάει τη μερίδα του λέοντος στην παραγωγή ασφαλίστρων - και έτσι «σφάζονται παλικάρια στην ποδιά του», καθώς οι εταιρείες δείχνουν αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να αυξήσουν τους στόλους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου