Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, μας βρίσκουν σύμφωνους στα περισσότερα σημεία τους

Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, μας βρίσκουν σύμφωνους στα περισσότερα σημεία τους

     - Δημοσιεύτηκε:  στις 11:59 μμ
    0
    Λύχρου-Δήμητρα-ΙωάνναH συντακτική ομάδα του Insurancedaily.gr βασιζόμενη στις πρόσφατες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας ζήτησε από φορείς & Ασφαλιστικές Εταιρείες να σχολιάσουν τις επιπτώσεις που πιστεύουν ότι θα έχουν οι εξελίξεις αυτές στην Ιδιωτική Ασφαλιστική αγορά. Προεκλογικά η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει τα εξής (βλέπε εδώ).
    Ακολουθεί η δήλωση της Προέδρου Ε.Ε.Α.Ε, Δήμητρας Λύχρου:
    Απαντώ με λίγα λόγια στο ερώτημά σας, όπως νομίζω ότι θα απαντούσε ο καθένας μας έχοντας μία Κυβέρνηση 16 ημερών που θα κριθεί από την υλοποίηση ή όχι των υποσχέσεών της.
    Η Ιδιωτική Ασφάλιση έχει συσσωρευμένα πολλά και  διαχρονικά προβλήματα,  τα οποία  δεν αντιμετωπίσθηκαν ούτε από την νέα Εποπτική Αρχή, καθώς οργάνωσε τον ελεγκτικό της μηχανισμό επί τη βάσει τραπεζικών αρχών,  με αποτέλεσμα να δυσχεράνει απλώς την λειτουργία της αγοράς.
    Η κατάσταση  σήμερα, μέσα στις αντίξοες συνθήκες κρίσης της πραγματικής οικονομίας,  είναι προβληματική, καθώς η εισοδηματική περιστολή αμοιβών, μισθών και συντάξεων οδηγεί σε αδυναμία του καταναλωτικού κοινού για ασφαλιστικές δαπάνες.
     Αποτέλεσμα είναι η μείωση ζήτησης ασφαλιστικών προϊόντων και η ανάδειξη του ζημιογόνου, κατά το παρελθόν, Κλάδου Αυτοκινήτων σε μοναδικό ρυθμιστή  προβολής και ανόδου της κάθε Εταιρείας, λόγω του υποχρεωτικού τού χαρακτήρα του.
      Αναγκαίο ζητούμενο για την ανάπτυξη στον δικό μας χώρο είναι μεταξύ των άλλων  η ενδυνάμωση των υγιών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων,  μέσω συγχωνεύσεων, η καταδίκη του Τραπεζικού εκβιασμού και η απόφαση της Πολιτείας να θελήσει να αξιοποιήσει επικουρικά την συνδρομή της Ιδιωτικής Ασφάλισης.
    Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας γνωστοποιήθηκαν από την Επιτροπή του Χρηματοπιστωτικού Τομέα του, μας βρίσκουν σύμφωνους στα περισσότερα σημεία τους.
    Υπάρχουν σκέψεις και απόψεις που έχουν ενδιαφέρον γιατί δείχνουν γνώση και μελέτη των προβλημάτων μας, υπάρχουν και σημεία που είναι ευθύνη μας να διευκρινίσουμε και να ενημερώσουμε.
    • Από την πλευρά της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης χαιρετίζουμε την πρόθεση στήριξης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΕΓΑ, καθώς πιστεύουμε στην ανάγκη ύπαρξης Ελληνικών υγιών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, και η ΕΘΝΙΚΗ ήταν πάντοτε η ηγέτιδα δύναμη στον χώρο.
    • Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προχωρήσει με γρήγορα βήματα πλέον η συνεργασία του δημόσιου συστήματος υγείας με τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης που θα σημαίνει εξοικονόμηση πόρων υπέρ του πρώτου.
    Άλλωστε  η Ιδιωτική Ασφάλιση, όπως το γνωρίζουμε όλοι , συμπληρωματικά μόνο προς την Κοινωνική ασφάλιση μπορεί να λειτουργήσει , όσον αφορά τις ασφαλίσεις προσώπων.
    • Θέλουμε να υπάρξει ένα ελάχιστο τεχνικό ασφάλιστρο στον Κλάδο Αυτοκινήτου , γιατί βλέπουμε ήδη τις αθέμιτες τιμολογιακές πολιτικές να οδηγούν σε περιπέτειες Εταιρείες και ασφαλισμένους.
    • Η δημιουργία Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης με  συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών μόνο θετικά ακούγεται από την πλευρά μας.
    Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να προχωρήσει, με καίριες παρεμβάσεις, σε διορθώσεις στρεβλώσεων που ταλαιπωρούν χρόνια την Ασφαλιστική Αγορά και που πολλοί δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να διορθώσουν.
    Πιστεύουμε όμως ότι οι όποιες αλλαγές, ρυθμίσεις ή ανατροπές, θα πρέπει να γίνουν μέσα από καλόπιστο διάλογο, με ειλικρινή και όχι προσχηματική διαβούλευση και με διάφανους και δίκαιους κανόνες.
    Η Διαμεσολάβηση έχει ταλαιπωρηθεί πολύ κατά το παρελθόν από περίεργες μεθοδεύσεις και πρακτικές.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου