Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Νέο διοικητικό συμβούλιο ΣΕΜΑ

Νέο διοικητικό συμβούλιο ΣΕΜΑ

     - Δημοσιεύτηκε:  στις 11:43 πμ
    0
    SEMA geniki syneleusi
    Νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα συνεδριάσει για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση, εξέλεξε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), κατά τις αρχαιρεσίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών.
    Ειδικότερα, ως μέλη του νέου Δ.Σ. του ΣΕΜΑ αναδείχθηκαν ο κ. Γ. Καραβίας με 41 ψήφους, ο κ. Φ. Παπανικήτας με 38 ψήφους, ο κ. Γ. Κούμπας με 35 ψήφους, η κα Ε. Καφφετζή με29 ψήφους , ο κ. Κ. Αλφιέρης, με 21 ψήφους ο κ. Ι. Ξηρογιαννόπουλος με 21 ψήφους, η κ. Ν. Οικονομοπούλου με 19 ψήφους, ο κ. Δ. Τσεσμετζόγλου με 18 ψήφους και η κα Β. Δράκου, με 18 ψήφους.
    Ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας, κατά τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση καλείται να οδηγήσει την Ελλάδα, την κοινωνία και την οικονομία, σε αυτό που πραγματικά έχουμε όλοι ανάγκη.
    Ο κ. Καραβίας απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΜΑ αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου για τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του Μεσίτη Ασφαλίσεων στην αγορά, με την ενσωμάτωση των αξιών της ΕΚΕ στην Εταιρική του Κουλτούρα και Διακυβέρνηση, την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ, καθώς και την οργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικής υπευθυνότητας με σκοπό την  οικονομική υποστήριξη τρίτων φορέων, όπως της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας Ίαση – Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.».
    Ο κ. Καραβίας, αναφέρθηκε επίσης στην παρέμβαση του ΣΕΜΑ μετά την κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους των εισφορών των ασφαλιστικών εταιριών προς στο ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, προκειμένου να επισημάνει τις συνέπειες στη λειτουργία του Ταμείου λόγω μείωσης των εσόδων του από 55 εκατ. ευρώ στα 5 εκατ. ευρώ.
    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σχολίασε το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού που δέχεται ο κλάδος από τα πιστωτικά ιδρύματα, το θέμα της επανεκπαίδευσης των ασφαλιστικών συμβούλων, καθώς και την καθιέρωση της Πρότυπης Σύμβασης για το Μεσίτη Ασφαλίσεων, μια προσπάθειά την οποία αγκαλιάστηκε η Ασφαλιστική Αγορά, καθώς έχει ήδη υπογραφεί, μετά από σχετικές προσαρμογές από αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες, όπως οι GENERALI, AXA, INTERAMERICAN, ERB EUROLIFE, AIG, και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, ενώ δική της συμφωνία υπέγραψε η Εθνική Ασφαλιστική.
    Τέλος, ευχαρίστησε τα αρωγά μέλη του Συνδέσμου και καλωσόρισε ως νέα μέλη του ΣΕΜΑ τις εταιρείες Καπουάνο ΑΕ, KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY”, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΕ, Θ. ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ, CONSENSUS INS. SERVICES Φ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ & ΣΙΑ ΜΕΣ. ΑΣΦ. ΕΕ, Ι. ΣΑΜΟΛΑΔΑΣ-Μ. ΓΕΩΡΓΑΡΟΥΔΗ ΟΕ ΜΕΣ. ΑΣΦ., ΥΔΡΑ ΜΕΣ. ΑΣΦ. ΑΕ και Λάζαρος Παπαδόπουλος.
    Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης, ακολούθησε εκδήλωση, με κεντρικό ομιλητή το Διευθύνοντα Σύμβουλο της MRB, κ. Δημήτριο Μαύρο, ο οποίος τοποθετήθηκε βάσει στοιχείων ερευνών σχετικά με το«Πως επηρεάστηκε από την κρίση ο απλός καταναλωτής, αλλά και ο Corporate Decision Maker, στη λήψη αποφάσεων για την αγορά υπηρεσιών;»
    Ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές του κ. Μαύρου στη μετεξέλιξη του Έλληνα πολίτη τα τελευταία χρόνια, τόσο σε ότι αφορά τις καταναλωτικές του επιλογές, όσο όμως και ως προς την κουλτούρα του, τη σκέψη, τις προτεραιότητες και τις αρχές του, αλλά και τις απαιτήσεις που ο ίδιος έχει από τους πολιτικούς και ιδιαίτερα όσους ασκούν κυβερνητική εξουσία.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου