Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Καλύτερέ μου φίλε, εαυτέ μου

Καλύτερέ μου φίλε, εαυτέ μου

Screen shot 2015-02-27 at 11.44.29 AM
27 Φεβρουαρίου 2015
Είναι καλύτερο να σε αντιπαθούν γι' αυτό που είσαι, παρά να σε αγαπούν για αυτό που δεν είσαι. Μην χάνετε τον εαυτό σας στην προσπάθεια να βρείτε αποδοχή από τους άλλους. Μην περιμένετε κανένας άλλος να καταλάβει τη θέση σας, ιδίως αν δεν έχει βρεθεί ποτέ εκεί που είστε ή εκεί που πάτε. Ένα πράγμα οφείλουμε στον εαυτό μας: Να ζούμε για εμάς, όχι για τους άλλους.
Κανείς άλλος δεν ξέρει στ’ αλήθεια τι είναι το καλύτερο για εμάς, απο εμάς.  Για αυτό πρέπει να κάνουμε τα βήματα που θα μας πει ο εαυτός μας.  Δεν περπατά κανένας άλλος με τα παπούτσια μας. Κανείς δεν έρχεται από εκεί που ερχόμαστε εμείς. Την πορεία που έχει ο καθένας, τις μεταλλάξεις που δέχτηκε,  τις αποσκευές που φορτώθηκε ή ξεφορτώθηκε κατά τη διάρκεια της ζωής του, τις ξέρει μόνο ο ίδιος. Άρα αυτός μπορεί να κρίνει καλύτερα από κάθε άλλον, το τι πρέπει να γίνει κάθε φορά. Αν πρέπει να επιλέξει να κάνει κινήσεις που αλλάζουν την κατάστασή του, ή αντίθετα, αν πρέπει να αλλάξει το πως την βλέπει, πως την αντιμετωπίζει. 
Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας, είναι ο εαυτός μας. Σε κάθε περίπτωση, αυτά που είναι ικανός να κάνει ο καθένας μας, δεν έχουν σχέση με αυτά που νομίζουν οι άλλοι ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Ο κόσμος πάντα θα μας λέει τι κάναμε λάθος και πάντα θα διστάζει να αναγνωρίσει αυτό που κάναμε σωστό.
Αυτά που είμαστε ικανοί να κάνουμε, εξαρτώνται απόλυτα απο το τι επιλέγουμε να κάνουμε με τον χρόνο και την ενέργειά μας. 
Όταν βρίσκεστε παγιδευμένοι ανάμεσα σε αυτό που σας συγκινεί εσάς προσωπικά και σε αυτό που σας λέει η κοινωνία ότι είναι σωστό για εσάς, διαλέξτε πάντα τον δρόμο που σας κάνει να αισθάνεστε ζωντανοί – εκτός αν θέλετε όλοι οι άλλοι να είναι ευτυχισμένοι, εκτός από εσάς! Όπου και να σας πάει η ζωή, σε μεγάλες πόλεις ή μικρά χωριά, αναπόφευκτα θα συναντήσετε κόσμο που θα πιστεύει ότι ξέρει καλύτερα από εσάς τι είναι το καλύτερο για εσάς! Κόσμο δηλαδή που αισθάνεται ανώτερός σας, που πιστεύει ότι η ευτυχία, η επιτυχία και η ομορφιά σημαίνουν το ίδιο για όλους….
Μην τους ακούτε.
Η ζωή δεν είναι ματς. Δεν έχουμε κάτι να αποδείξουμε. Όλοι, τρέχουμε σα να θέλουμε να φτάσουμε πρώτοι στην κορυφή του βουνού και απο εκεί να φωνάξουμε δυνατά: “Κοιτάξτε με! Κοιτάξτε με!”. Ε και; Και μετά; Η αλήθεια είναι ότι όλο το χτυποκάρδι, βρίσκεται στο ταξίδι.Οι προκλήσεις, η εξέλιξη, η συγκίνηση, συμβαίνουν κατά τη διάρκειά του. Απολαύστε το ταξίδι σας, ζώντας το κάθε βήμα σας. Μην περάστε βιαστικά όλη τη ζωή σας και μετά κλαίτε γιατί δεν τη ζήσατε! Ξεχάστε που είναι όλοι οι άλλοι σε σχέση με εσάς. Δεν κάνουμε αγώνα. Κάθε μέρα του ταξιδιού πρέπει να την απολαμβάνουμε, όχι να ζούμε κολλημένοι με το μάτι στον ορίζοντα, με αγωνία να δούμε τον προορισμό!
Όποιος ξεπερνά την ανάγκη να αποδείξει τον εαυτό του στους άλλους, απελευθερώνει τον εαυτό του για να καταφέρει αυτό που πραγματικά τον νοιάζει και έχει σημασία για τον ίδιο.
Αυτό ισχύει για τον κάθε άνθρωπο. Ας ζήσει λοιπόν ο καθένας τη δική του ζωή. Αρκεί όλοι, να θυμόμαστε κάτι:
Η διαδρομή για όλα τα μεγάλα πράγματα περνάει μέσα από την αποτυχία. Όλοι είμαστε πάντα, ένα project «υπό εξέλιξη», έργο "υπό κατασκευή". 
Δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα σωστοί. Αλλά να μην ανησυχούμε πολύ μήπως είμαστε λάθος. Το «θαλάσσωμα», είναι μέρος της όλης διαδικασίας, κομμάτι της διαδρομής.  Είναι αδύνατον να ζήσει κανείς χωρίς να αποτύχει πολλές φορές, για αυτό δεν έχει τόσο σημασία πόσες φορές αποτυγχάνεις, ή πόσο ταραγμένο είναι το ταξίδι σου, αρκεί να μην σταματάς να προχωράς. Στο τέλος, μόνο αυτοί που δέχτηκαν την αποτυχία ως αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής, είναι αυτοί που πραγματοποίησαν τα όνειρά τους!
Underwriter Editors
Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.
Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου