Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Αν έπρεπε να ποντάρεις σε έναν άνθρωπο, ποιον θα επέλεγες;

Αν έπρεπε να ποντάρεις σε έναν άνθρωπο, ποιον θα επέλεγες;

Header
2 Φεβρουαρίου 2015
Θα επέλεγες τον πιο έξυπνο, τον πιο πλούσιο, τον πιο δυνατό, ή τον πιο "καταφερτζή";
Όσοι έχουν ασχοληθεί με τη στελέχωση γνωρίζουν ότι το να "ποντάρεις" επάνω στους ανθρώπους είναι μια δύσκολη τέχνη. Εάν το κάνεις καλά, γρήγορα θα δεις τις εργασίες σου να αναπτύσσονται εκθετικά. Είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις.
Όσο καλά και μεθοδικά και εάν επιλέγεις τους συνεργάτες σου όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μετράς αποτυχίες στο ενεργητικό σου.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το να ποντάρεις σε λάθος ανθρώπους σημαίνει απογοήτευση,  χαμένος χρόνος, και χρήμα. Το κόστος ευκαιρίας είναι τεράστιο αν αναλογιστούμε το χρόνο που αφιέρωσες για να εκπαιδεύσεις και να υποστηρίξεις έναν άνθρωπο, για παράδειγμα, ο οποίος τελικά αποχώρησε από το επάγγελμα μετά από δύο χρόνια. Καταστροφικό! Εάν αυτός ο χρόνος είχε αφιερωθεί στον κατάλληλο άνθρωπο, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Πως μπορείς όμως να είσαι σίγουρος;
Θα δανειστούμε για άλλη μια φορά τα λόγια ενός φωτισμένου ανθρώπου, του Warren Buffet.Ο οποίος με εντυπωσιακά απλό τρόπο, μας εξηγεί:
Αν πρόκειται να επενδύσεις σε έναν άνθρωπο, επένδυσε σε αυτόν που έχει τις καλύτερες συνήθειες. Όχι στον πιο έξυπνο, όχι στον πλούσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου