Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Πτωτικά προμηνύματα στη παραγωγή ασφαλειών

news_10(1)

Πτωτικά προμηνύματα στη παραγωγή ασφαλειών

Γιάννης Βερμισσώ

Δευθυντής Σύνταξης του Περιοδικού Insurance World και του insuranceworld.gr
Άσχημα μηνύματα για την παραγωγή ασφαλίστρων δίνει ο Ιανουάριος καθώς η ασφαλιστική αγορά -πλην ίσως εξαιρέσεων- είδε την παραγωγή της να κινείται πτωτικά έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.
Πληροφορίες του IW αναφέρουν ότι, από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, προκύπτει πως τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εργασίες κινούνται οριακά μειωμένα έναντι του Ιανουαρίου του 2014, όμως μειώθηκαν με ρυθμό χαμηλότερο του Δεκεμβρίου.
Παρά τις απόψεις ότι στο πρώτο διάστημα του έτους δεν αγοράζουν ασφαλίσεις οι πολίτες ή ότι έχουν επηρεαστεί από την προεκλογική περίοδο και διάφορα άλλα σχετικά, το γεγονός παραμένει αναλλοίωτο. Η παραγωγή δείχνει να υποχωρεί, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει τις εταιρείες.
Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι για έναν ακόμη μήνα το ρυθμό της αγοράς τον έδωσαν οι ασφαλίσεις Ζωής και κυρίως με τα single premium προϊόντα τα οποία φαίνεται πως παρουσίασαν και πάλι θεαματική άνοδο, καθώς και ο κλάδος Ζωής, όπου τα ετησίως ανανεούμενα προγράμματα δημιούργησαν παράθυρο ανάπτυξης στην αγορά, αλλά και διέξοδο ασφάλισης ατόμων και οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι εξαιρουμένων των single premium προϊόντων, οι επιδώσεις του κλάδου Ζωής ήταν καθοδικές, όμως όπως υποστηρίζουν τη μεγάλη ζημιά προκάλεσαν και πάλι οι ασφαλίσεις Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων, όπου η πτώση των ασφαλίστρων Ιανουαρίου φαίνεται ότι κινήθηκε μεταξύ υψηλού μονοψήφιου και χαμηλού διψήφιου ποσοστού.
Προσθέτουν δε, ότι η πτώση δεν προκαλείται πλέον από τις συνθήκες κρίσης της οικονομίας ή την εξέλιξη που παρουσιάζει ο στόλος των κυκλοφορούντων οχημάτων – αφού εδώ και μήνες κινείται αυξητικά, αλλά από την εμπορική πολιτική μερίδας ασφαλιστικών εταιρειών που επιμένουν σε αδιέξοδες μειώσεις τιμολογίων, επιδιώκοντας ανάπτυξη με τον κίνδυνο να παρουσιάσουν αρνητικά καθαρά αποτελέσματα ή προβληματικά αποθέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου