Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

To ΓΔΑ θα αποζημιώσει τους παθόντες του πολύνεκρου

υγκλόνισε το πανελλήνιο το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης κοντά στον κόμβο της Βέροιας, όπου έχασαν τη ζωή τους 5 άτομα και τραυματίστηκαν 30, από τους οποίους οι τρεις σοβαρά, ενώ έπαθαν σοβαρές ζημιές περισσότερα από 30 οχήματα, εκ των οποίων πολλά καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Ήδη έχουν οριστεί ειδικοί πραγματογνώμονες από τις Αρχές για να διερευνήσουν τις συνθήκες του δυστυχήματος και να προσδιορίσουν τους υπεύθυνους, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα.
Όσον αφορά στην ασφαλιστική πλευρά του θέματος, το δυστύχημα προκλήθηκε από ρουμανικό φορτηγό με Ρουμάνο οδηγό, οπότε η αποζημίωση των παθόντων για τις σωματικές και τις υλικές τους βλάβες θα πραγματοποιηθεί από το ελληνικό Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Εν συνεχεία, το ελληνικό Γραφείο θα στραφεί στο αντίστοιχο ρουμανικό γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης, διεκδικώντας τα ποσά που θα έχει καταβάλει και αυτό με τη σειρά του στην ασφαλιστική εταιρεία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το ρουμανικό όχημα.
Σημειωτέον ότι καθώς το ρουμανικό φορτηγό έχει καεί ολοσχερώς, είναι δύσκολο να περισυλλεγούν στοιχεία από αυτό. Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με βάση τις πινακίδες του, το όχημα φέρεται ότι ήταν ασφαλισμένο στη ρουμανική θυγατρική της πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας Uniqa, ενώ το συρόμενο τμήμα του οχήματος ήταν ασφαλισμένο στην Astra. Είναι θετικό το γεγονός πως στη χώρα μας είναι εγκατεστημένος αντιπρόσωπος των εταιρειών αυτών, υπεύθυνος για τις αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου