Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ασφαλιστικές καλύψεις από ιδιωτική ασφάλιση με ΣΣΕ διεκδικούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

Επίσημο αίτημα , για ασφαλιστικές καλύψεις και από την ιδιωτική ασφάλιση, περιλαμβάνουν στην πρόσκληση για συλλογική διαπραγμάτευση με την ΔΕΗ για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ) οι συνδικαλιστές στην επιχείρηση.
3525Πρόκειται για σημαντική καινοτομία, που στο παρελθόν δεν είχαν διατυπώσει ανάλογο αίτημα άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, τουλάχιστον σε επίσημες διαπραγματεύσεις και μάλιστα στην καταγγελία και διαπραγμάτευση της σύμβασης εργασίας ώστε αυτό να αποτελέσει άμεση συμφωνία σε συλλογική σύμβαση εργασίας.
Ωστόσο, σε πολλές επιχειρήσεις των άλλοτε ΔΕΚΟ και στις τράπεζες υπάρχουν ασφαλιστικές καλύψεις από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και κύρια σε συνταξιοδοτικά και προγράμματα εφάπαξ. Χωρίς όμως αυτές οι καλύψεις και συμφωνίες να είναι προϊόν άμεσης διαπραγμάτευσης με τους συνδικαλιστές και διεκδίκησης μέσω συλλογικών συμβάσεων εργασίας .
Τώρα όμως με την κίνηση αυτή των συνδικαλιστών της ΔΕΗ δημιουργείται ένα νέο πεδίο διεκδικήσεων σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά αιτήματα και εκτός της υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης, μέσω των επίσημων διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου