Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Πότε ακυρώνουν τα συμβόλαια οι ασφαλιστικές εταιρίες;

Ένα τόσο απλό θέμα, η ημερομηνία ακύρωσης (με τις τεράστιες συνέπειες) είναι σημείο άγνωστο στηνΕλληνική ασφαλιστική αγορά που δεν τα κατάφερε να «αυτορυθμιστεί», έστω και σε 2-3 σημεία λόγω ΕΝΤΟΝΟΥ ανταγωνισμού που ξεφεύγει της νομιμότητας και καλής φήμης. Ένα σωρό «εφευρέσεις» βρήκαν κάποιοι πατώντας σε ημερομηνίες ειδοποιητηρίων, τυποποιημένες ή όχι ανανεώσεις, ημερομηνίες πληρωμής, ημερομηνίες έναρξης συμβολαίου και άλλα απίθανα για να παραπλανήσουν την ασφαλιστική εποπτεία. Το «μήνυμα» το «είδε» ο κ. Στουρνάρας και στην πρόσφατη συνάντησή του με το Δ.Σ. της Ένωσης.
Τελικά «είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι» που έλεγε και ο ΑΣΤΕΡΙΞ ή μήπως έξυπνοι δήθεν σε βάρος της αξιοπιστίας του θεσμού για προσωπικά οφέλη; ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ίσων κανόνων δικαίου για όλους κύριοι της ΔΕΙΑ.
Πολλοί αστυνομικοί στους ελέγχους της τροχαίας «έπιασαν» τα «κόλπα» και ζητάνε αποδείξεις πληρωμής. Άλλωστε πολλοί ασφαλιστές, όπως γνωρίζει το nextdeal.gr και η αστυνομία, έχουν όχι καλό όνομα σχετικά με τα ασφαλιστήρια, τα προσωρινά σήματα ασφάλισης και τα «παιχνίδια» γύρω στο θέμα που έφθαναν ως τα βουλευτικά γραφεία σε βάρος θυμάτων σε ατυχήματα όπου κάποιες δήθεν «κρατικές εταιρίες» ήταν πρόθυμες να εκδόσουν σήματα ασφάλισης να «γλιτώσουν» κάποιους θύτες εγκαταλείποντας στην αδικία αθώους πολίτες κλπ κλπ.
Μέχρι στιγμής υποσχέθηκαν στον κ. Στουρνάρα ότι από 1-11-2014 θα είναι «όλοι καλά παιδιά».
Δυστυχώς οι «αμετανόητοι» είναι πολλοί και δεν υπάρχουν σωματεία να τους προστατέψουν τους ανίδεους. Οι συνδικαλιστές διαμεσολαβούντες «λείπουν» σε συνεντεύξεις προσωπικής προβολής. Οι σύλλογοι προστασίας καταναλωτών μάλλον πρέπει να δραστηριοποιηθούν πιο πολύ.
Nextdeal

Γράφει:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου