Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

KATΣΑΙΔΩΝΗΣ ΄΄Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση απαιτεί Καινοτόμες Τεχνολογικές Λύσεις''

Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση απαιτεί Καινοτόμες Τεχνολογικές Λύσεις

    από  - 
    0
    Share Button
    mesa Παναγιώτης Κατσαϊδώνης
    Με σύνθημα «Μόνο το Καλύτερο Είναι Αρκετό» η εταιρεία PK Data του Παναγιώτη Κατσαϊδώνηασχολείται με τη δημιουργία πληροφοριακών συστημάτων και υπηρεσιών για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ασφαλιστικό χώρο για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους. Στόχος της εταιρείας, όπως μας εξηγεί και ο κ. Αλέξανδρος Δόξας, Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας είναι να αφουγκράζονται τις ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς και να δημιουργούν λογισμικό, το οποίο θα δίνει ολοκληρωμένες λύσεις στο εμπορικό μοντέλο κάθε επιχείρησης βάσει των συνθηκών και των αναγκών της.
    Η συντακτική ομάδα του Ασφαλιστικού Marketing ζήτησε από τον κ. Κατσαϊδώνη και τον κ. Δόξα να μας μιλήσουν για το κύριο αντικείμενο της PK Data, για τη ναυαρχίδα των προϊόντων τους infodromio HERMES αλλά και για το ρόλο του after sales support σε αυτές τις υπηρεσίες. Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που δημοσιεύεται στο Ασφαλιστικό Marketing Οκτωβρίου 2014.
    Η εταιρεία σας είναι συνυφασμένη με ένα τμήμα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Ποια είναι η πορεία σας και από πότε ασχοληθήκατε ενεργά με την ασφαλιστική αγορά;
    Π.Κ. Η PKData είναι συνυφασμένη με καινοτόμα εργαλεία τεχνολογίας αιχμής που βρίσκουν εφαρμογή σε όλα τα πεδία του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης. Ασφαλώς, μεγάλο μέρος των εργαλείων αυτών έχουν αναπτυχθεί για λογαριασμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που καθημερινά απαιτεί περισσότερες και μάλιστα καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για να ανταποκριθεί σε ένα περιβάλλον, που οι αλλαγές είναι ριζικές και η προσαρμογή θέμα επιβίωσης. Ξεκινώντας την καριέρα μου ως ασφαλιστικός σύμβουλος πριν από αρκετά χρόνια βρέθηκα αντιμέτωπος με την ανάγκη για την οργάνωση και αυτοματοποίηση της καθημερινής ροής εργασιών μου. Κατάφερα να αναπτύξω ένα ερασιτεχνικό λογισμικό πώλησης που πραγματικά έδινε αξία στη δουλειά μου και από τότε δεν σταμάτησα. Ξεκινήσαμε με μία εφαρμογή αυτόματης τιμολόγησης για την Εθνική Ασφαλιστική (μια μεγάλη καινοτομία για την εποχή) και σήμερα απευθυνόμαστε σε κάθε επαγγελματία και επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον ασφαλιστικό χώρο από τον απλό ασφαλιστικό σύμβουλο και πράκτορα μέχρι τις μεγάλες μεσιτικές και ασφαλιστικές εταιρείες.
    Αλέξανδρος Δόξας
    Κύριε Δόξα, σας φιλοξενούμε σήμερα με το ρόλο του Διευθυντή Πωλήσεων στην PK Data. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ποιος είναι ο τρόπος που η εταιρεία σας προσεγγίζει τη δεδομένη χρονική στιγμή και ενόψει όλων των αλλαγών, την ασφαλιστική αγορά;
    Α.Δ. Η PK Data Software, είναι μία εταιρεία η οποία δημιουργεί εδώ και 20 χρόνια, αποκλειστικά ασφαλιστικό λογισμικό. Στο ανθρώπινο δυναμικό της, εκτός από τεχνικούς, περιλαμβάνονται άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν τον ασφαλιστικό κλάδο από την πλευρά των διαμεσολαβούντων και σε αυτό το σημείο να σας αναφέρω, ότι εγώ προσωπικά σπούδασα ασφαλιστικά στη Γερμανία και ανήκα για 15 χρόνια στον Όμιλο ERGO. Στόχος αυτής της ομάδας είναι, να αφουγκράζεται τις ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς και να δημιουργεί λογισμικό, το οποίο δίνει ολοκληρωμένες λύσεις στο εμπορικό μοντέλο κάθε επιχείρησης βάσει των συνθηκών και των αναγκών της. Παράδειγμα αποτελούν οι αλλαγές που έχουν επέλθει στον ασφαλιστικό κλάδο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου