Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Φουντώνουν τα σενάρια για πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσα στο 2015

Φουντώνουν τα σενάρια για πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσα στο 2015

Εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια και οι προβλέψεις ότι επίκειται πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσα στο 2015 θα είναι το μεγαλύτερο deal στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς η εταιρία που θα την αποκτήσει θα είναι πιο ισχυρός παίκτης για τα επόμενα χρόνια σε μια αναδυόμενη αγορά, όπως πλέον χαρακτηρίζεται η ελληνική .
7798798789Ήδη η Εθνική Τράπεζα βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής ανέθεσε στην Morgan Stanley και στην Deutsche Bank να προχωρήσουν στην αποτίμηση της εταιρίας . Θέμα που προκάλεσε και ερώτηση στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ .
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και μέσα στο τρέχον έτος έχει σημαντική αύξηση της κερδοφορίας ενώ έχει βελτιώσει σημαντικά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, ο οποίος στο α΄ εξάμηνο 2014 διαμορφώθηκε στο 608% έναντι 288% το αντίστοιχο διάστημα του 2013
Παράλληλα έχουν γίνει σημαντικές ανατάξεις σε επίπεδο στελεχών και διοίκησης και γενικότερη αναδιάρθρωση του παραγωγικού της δικτύου με καλά αποτελέσματα στην αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων μέσα στο 2014.
Επιπλέον στον σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της ΕΑΕΕ για το 10μηνο του 2014, υπάρχει σημαντική μείωση των απωλειών στο σύνολο της αγοράς, σε επίπεδα παραγωγής , με τον κλάδο γενικών ασφαλίσεων να είναι σε αρνητικό πρόσημο σε σύγκριση με το 2013, αλλά τον κλάδο ζωής να κινείται με διψήφιο ποσοστό ανοδικά έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2013, με τις ασφαλίσεις υγείας και τα επενδυτικά ασφαλιστικά προγράμματα να πρωταγωνιστούν σε αυτή την «κούρσα».
Τα στοιχεία αυτά συνηγορούν πλέον ότι ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται σε ανάκαμψη και τους ενδιαφερόμενος πολυεθνικούς παίκτες να βλέπουν το «φιλέτο» της αγοράς, όπως θεωρείται η Εθνική Ασφαλιστική, ως καλή ευκαιρία επέκτασης τους.
Με αυτά τα δεδομένα για την Εθνική Τράπεζα , που είναι ο κύριος μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής , η νέα χρονιά θεωρείται κομβική , όπως εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς, να προωθήσει τις διαδικασίες πώλησης προσδοκώντας ικανοποιητικό τίμημα εξαγοράς αλλά και άμεσης απεμπλοκής της από τον ασφαλιστικό κλάδο, κάτι άλλωστε που επιτάσσουν και οι κανόνες των σχεδίων αναδιάρθρωσης των τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου