Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

H τεχνολογία αλλάζει την ασφαλιστική αγορά

H τεχνολογία αλλάζει την ασφαλιστική αγορά

big-data-analytics
17 Δεκεμβρίου 2014
Τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, τα e-shop δηλαδή, κατονομάζουν ως την μεγαλύτερη απειλή τους  εκτός κλάδου οι ασφαλιστές όλου του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το έγκυρο Economist και δημοσίευσε τον περασμένο μήνα. Συγκεκριμένα το 32% από τα 300 υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου που ρωτήθηκαν, πιστεύουν ότι παίκτες  - μεγαθήρια του e-commerce όπως η Google και η Amazon είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις ασφαλιστικές. Ακολουθούν η online τραπεζική (31%), οι ιστοσελίδες aggregator (ιστοσελίδες που "ρουφάνε" άρθρα από άλλες ιστοσελίδες και τα αναδημοσιεύουν) και οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης (πχ IKEA, Kotsovolos ) που δραστηριοποιούνται και ηλεκτρονικά.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ασφαλιστικές (1 στις 2) δηλώνουν αποφασισμένες να δράσουν έναντι στο νέο ανταγωνιστή επενδύοντας στη σχέση με τον πελάτη και στην ψηφιακή συναλλαγή μαζί του.  Συγκεκριμένα, το 44% των εταιρειών δήλωσε ότι στο άμεσο μέλλον θα επενδύσει στις πελατειακές σχέσεις και το 38% ότι θα θέσει ως προτεραιότητα την ψηφιακή συναλλαγή με τον πελάτη.
Παρότι οι ασφαλιστικές ήταν από τις πρώτες εταιρείες που χρησιμοποίησαν την επεξεργασία δεδομένων σε μεγάλη κλίμακα, τις τελευταίες δεκαετίες απέκτησαν τη φήμη ότι γενικότερα, υπολείπονται τεχνολογικά.
Ωστόσο οι πρόσφατες καινοτομίες στην πρόσβαση & ανάλυση μαζικών δεδομένων (big data) παρουσιάζουν νεές ευκαιρίες για τον κλάδο και επιβάλλουν τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του τόσο σε λειτουργικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εξυπηρέτησης.
To Economist Intelligence Unit (τομές ερευνών) συνέλεξε απαντήσεις από 300 στελέχη των κλάδων ζωής και ζημιών. Κοινός παρονομαστής σε όλες,  ήταν η στροφή προς τον πελάτη ως αντίδραση στην επέλαση του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και η προσπάθεια να αναταπεξέλθει διοικητικά ο κλάδος στα στάνταρ που έχουν καθιερωθεί από άλλες βιομηχανίες, όπως αυτή των κινητών τηλεφώνων και της 24ωρης μόνιμης ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο.
Underwriter Editors
Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.
Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου