Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Παζάρια για χρέη 50-60 εκατ. ευρώ από τα δίκτυα

Ταμείο» πρόκειται να κάνουν τέλος του έτους οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να διαπιστώσουν πόσα από τα κόκκινα χρέη των δικτύων πώλησης κατάφεραν να εισπράξουν.
Οι τελευταίες προσεγγίσεις που επιχειρούν παράγοντες του κλάδου αναφέρουν ότι τα «υπόλοιπα» που θα αφήσει τελικά η αγορά της διαμεσολάβησης θα είναι της τάξης των 50 με 60 εκατ. ευρώ.
Ήδη πάντως οι διακανονισμοί λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις σε ότι αφορά τη διάρκειά τους, αφού πλέον φθάνουν και τους 72 μήνες ή αλλιώς τα έξι έτη, ώστε οι εταιρίες να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν διαθέτουν επαρκή ρευστότητα και να εισπράξουν το μεγαλύτερο μέρος των μη εξυπηρετούμενων υποχρεώσεων.
Το ζήτημα των ανείσπρακτων ασφαλίστρων μοιράζεται σε δύο κατηγορίες διαμεσολαβούντων. Στα μεγάλα γραφεία, που δεν πρέπει να ξεπερνούν σε αριθμό τα 10 με 12, των οποίων τα οφειλόμενα ποσά ανά περίπτωση φθάνουν τα 4 ή και τα 5 εκατ. ευρώ και στα μικρά γραφεία με «ανοικτή» παραγωγή, το καθένα, της τάξης των 100.000 έως 150.000 ευρώ, των οποίων βέβαια ο πληθυσμός είναι μεγάλος.
Η προσοχή των ασφαλιστικών εταιρειών εστιάζεται καταρχήν στα μεγάλα γραφεία, διότι ακόμη κι ένας συνεργάτης αυτού του μεγέθους να «σκάσει» το πλήγμα θα είναι σημαντικό, ενώ με μεθοδικότητα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και τα ανοίγματα των μικρότερων συνεργατών.
Όσο για τη νέα παραγωγή, κύκλοι της αγοράς δηλώνουν στο IW ότι καταβάλλεται από τα δίκτυα τοις μετρητοίς και άρα δεν τίθεται ζήτημα νέων ανοιγμάτων για τις ασφαλιστικές εταιρείες.
INSURANCEWORD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου