Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Υποχρεωτική από το νόμο πλέον η Επαναπιστοποίηση Διαμεσολαβητών

Υποχρεωτική από το νόμο πλέον η Επαναπιστοποίηση Διαμεσολαβητών

6269912972_3895af4613_o
17 Δεκεμβρίου 2014
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3350/12/12/14, επικυρώνεται νομοθετικά και εποπτικά η επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση γνώσεων των (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
Από εδώ και στο εξής οι Διαμεσολαβούντες θα πρέπει  να συμπληρώνουν 75 ώρες εκπαίδευσης ανά 5 χρόνια, ισομερώς κατανεμημένες ανά έτος.
Για τους νεότερους Διαμεσολαβητές, (άδεια επαγγέλματος από το 2012 και μετά) η πενταετία μετρά από τη στιγμή που πήραν την άδειά τους.
Για όλους τους υπόλοιπους η πενταετία υπολογίζεται από την στιγμή ισχύος του νόμου (12/12/14).
Οι τομείς επανεκπαίδευσης είναι:
α) προϊόντα (τα χαρακτηριστικά και οι φορολογικές, κοινωνικές, επενδυτικές προεκτάσεις τους)
β) θέματα της αγοράς (θεσμικό πλαίσιο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, υποχρεώσεις ενημέρωσης καταναλωτή, εξυπηρέτηση σε περίπτωση αποζημίωσης, κανονισμοί λειτουργίας, διαφάνεια & δεοντολογία, προστασία από απάτη)
γ) ανάπτυξη  ατομικών δεξιοτήτων (μέθοδοι και τεχνικές πωλήσεων, τεχνικές ανάλυσης αναγκών, τεχνικές επικοινωνίας, οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, γνώσεις επί χρηματοοικονομικών θεμάτων)
Η επανεκπαίδευση θα γίνεται μέσω σεμιναρίων με φυσική παρουσία ή με ηλεκτρονική παρακολούθηση (e-learning, distance learning, video-link) και θα ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή "τεστ κατανόησης" (εξετάσεις).
Παροχείς της εκπαίδευσης ορίζονται οι Εταιρείες (υποχρεωτικά για τα αποκλειστικά δίκτυα), ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και εκπαιδευτικοί οργανισμοί όπως το ΕΙΑΣ και το ΕΙΤ (Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο).
Ειδικά για το ΕΙΑΣ, εξαιρετικά θετική είναι η είδηση ότι του ανατέθηκε έργο του ΕΣΠΑ 2007-2013 ειδικά για αυτό το σκοπό, δηλαδή την εκπαίδευση/επανεκπαίδευση των διαμεσολαβούντων στις οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης της χώρας (Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι Νήσοι, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Ήπειρος, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη). Το πρώτο μέρος του προγράμματος αφορά στην εκπαίδευση/επανεκπαίδευση των υφιστάμενων διαμεσολαβούντων, ενώ το δεύτερο μέρος αφορά στην προσέλκυση νέων πτυχιούχων Πανεπιστημίων για την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
Πολύ ωραία τα νέα για την Ασφαλιστική Αγορά η οποία μέσω αυτής της εξέλιξης εξασφαλίζει ένα, σταθερά και διαχρονικά υψηλό, επίπεδο Διαμεσολάβησης στη χώρα μας, και μάλιστα με ευρωπαϊκά στάνταρ.
Underwriter Editors
Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.
Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου