Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ο κ. Παλαιολόγος έχει μακρά πορεία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά,

Στην Αγορά αυτή, δεν θα Πλήξουμε Ποτέ!

    από  - Δημοσιεύτηκε:  στις 12:05 πμ
    0
    ΙδέεςΕιλικρινά, η ασφαλιστική μας αγορά διανύει μια περίοδο που κανείς δεν μπορεί να πλήξει. Η κάθε μέρα που ξεκινάει δεν είναι ίδια με την προηγούμενη και αυτό δείχνει ότι θα συνεχιστεί και όλο το 2015. Όλα τα γεγονότα δεν είναι και δεν θα είναι θετικά, αλλά σε ποια αγορά, σε ποια κοινωνία, σε ποια χώρα, είναι όλα θετικά; Το ισοζύγιο μετράει, η κατεύθυνση, η πορεία. Στην προηγούμενη βδομάδα δύο γεγονότα νομίζω ότι στέλνουν τα δικά τους μηνύματα και αξίζουν σχολιασμό.
    Το πρώτο, η πώληση της Alpha Ασφαλιστικής Κύπρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, ο όμιλος της Alpha Bank ανακοίνωσε την πώληση του 100% της θυγατρικής της στην Κύπρο, Alpha Ασφαλιστική σε όμιλο επενδυτών υπό τον κ. Δούκα Παλαιολόγο. Η αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 14,5 εκατ. ευρώ, με ουδέτερο κεφαλαιακό αποτέλεσμα για την Alpha Bank, η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση λήψεως των αναγκαίων εποπτικών εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α’ τριμήνου 2015.
    Ως γνωστόν ο κ. Παλαιολόγος έχει μακρά πορεία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, με θητεία σε ηγετικές θέσεις στις εταιρείες Ελληνοβρετανική, Alpha Ασφαλιστική και Εθνική Ασφαλιστική. Και το αυθόρμητο ερώτημα είναι: ποια είναι η επόμενη κίνηση; Είναι γεγονός ότι ο κ. Παλαιολόγος, με βαθιές ρίζες, σχέσεις και γνωριμίες στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, δεν θα αγόραζε μια εταιρεία για να δραστηριοποιηθεί εκτός ελληνικής αγοράς. Συνεπώς, να αναμένουμε μια ακόμα εταιρεία να οργανώνει δίκτυο στην Ελλάδα υπό καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών; Θα μπορούσε βέβαια να ιδρύσει εξαρχής υποκατάστημα στη χώρα μας, αλλά για ποιο λόγο; Οι προερχόμενοι από το παρελθόν συνεργάτες του κ. Παλαιολόγου, που είναι βέβαιο ότι θα τον συνδράμουν στην επιχειρηματική του αυτή κίνηση, έχουν κάθε δυνατότητα να προσελκύσουν αξιόλογο δίκτυο και να εντείνουν τον ανταγωνισμό σε μια αγορά που αφενός αναζητά “νέα προϊόντα” και αφετέρου “νέες διαδικασίες”.
    Το δεύτερο γεγονός ήταν η ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ της Hellas Direct με το Praktiker. Στο site μάλιστα www.praktiker.gr/car-insurance με τον τίτλο «Ασφάλεια αυτοκινήτου Hellas Direct» αναφέρεται ότι: “Στόχος μας είναι να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τις ανάγκες των πελατών μας. Έτσι, παρέχουμε σε όλους εσάς μια μοναδική προσφορά ασφάλισης για το αυτοκίνητό σας!
    Η Hellas Direct είναι η ασφαλιστική εταιρία που αλλάζει τα δεδομένα στην ασφάλιση αυτοκινήτου. Με άμεσες συναλλαγές, είτε online ή τηλεφωνικά, προσφέρει ολοκληρωμένα ασφαλιστικά προγράμματα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, επί των οποίων η Praktiker εξασφάλισε επιπλέον έκπτωση 15% για όλους τους πελάτες της.”
    Ένα νέο σημείο πώλησης λοιπόν, που παρακάμπτει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και προσφέρει ειδική έκπτωση. Το αναφέρουμε ως διαπίστωση, ως τάση, ως προάγγελο και πολλών άλλων τέτοιων σημείων. Μετά από super markets, βενζινάδικα, εφημερίδες, μετά από ειδικές τιμολογήσεις, ειδικές παροχές και ειδικά προνόμια, τώρα και το Praktiker αναδεικνύεται ως εναλλακτικό δίκτυο δυνατότητας ασφάλισης οχημάτων με εκπτωτικό τιμολόγιο, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
    Πότε θα αντιληφθούν επιτέλους οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ότι η αγορά αλλάζει; Πότε θα ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης, της καλώς εννοούμενης αντεπίθεσης, της δημιουργίας τέτοιων δομών που μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό αυτού του επιπέδου; Οι διαπιστώσεις δεν αρκούν, απαιτούνται επιχειρηματικές κινήσεις και αλλαγή νοοτροπίας. Πόσοι θα λάβουν το μήνυμα; Και πότε;

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου