Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η Google «εισβάλει» στην ασφαλιστική βιομηχανία

Αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές, σχετικά με τα σχέδια εξάπλωσης του γίγαντα του διαδικτύου και στο χώρο της ασφάλισης, μάλλον έρχεται και σύντομα η Google αναμένεται να προωθήσει υπηρεσία για online πωλήσεις ασφαλίσεων στις ΗΠΑ.
35222Όπως αναφέρει το fortune.com επικαλούμενο σχετικό δημοσίευμα αναλυτή η Google αναμένεται να ανοίξει μια πλατφόρμα για online ασφάλιση μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να συγκρίνουν τιμές και να αγοράσουν ασφάλιση .
.
Ηδη, όπως έγραψε αναλυτής της Forrest Research η Google έχει κανονιστική έγκριση σε 26 πολιτείες των ΗΠΑ για ασφαλιστικές υπηρεσίες στην ασφάλιση αυτοκινήτου , μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η Καλιφόρνια,η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, η Μασαχουσέτη και η Ουάσιγκτον.
Στην πραγματικότητα, η Google έχει ήδη εδώ και δύο χρόνια μια πλατφόρμα αγορών online ασφάλισης στην Μεγάλη Βρετανία , που ονομάστηκε Compare Now
Όπως δήλωσε η αναλυτής Hellen Carney, η Google έχει καθυστερήσει επανειλημμένα την προώθηση της εφαρμογής για online ασφάλειες .
Αν και οι περισσότερες λεπτομέρειες επί του παρόντος καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου η Carney φάνηκε σίγουρη για ένα πράγμα: “Το Google «Compare Now» πρόκειται να έχει μεγάλες συνέπειες για τις αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες».
Επίσης όπως αναφέρει δημοσίευμα στο bits.blogs.nytimes.com σύμφωνα με την αναλυτή της Forrester Research, υπάλληλος της Google πήρε πρόσφατα μια άδεια ασφαλιστικού πράκτορα για λογαριασμό της υποτιθέμενης Google, ενώ η εταιρεία είναι έτοιμη να αγοράσει (ή έχει ήδη αγοράσει) στο Σαν Φρανσίσκο ασφαλιστικό οργανισμό ως ένα μέσο για την είσοδό της στην προσοδοφόρα αγορά της Καλιφόρνιας.
Πώς θα λειτουργεί το «Compare Now»
Ο χρήστης πάει σε μια ιστοσελίδα και εισάγει την άδεια οδήγησης του και άλλες λεπτομέρειες και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα λαμβάνει τιμές από διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες. Όταν αγοράζει, η ιστοσελίδα θα λαμβάνει μια αμοιβή για την παραπομπή από την ασφαλιστική εταιρεία.
Όπως σημειώνει η αναλυτής της Forrest Research το πιο πάνω σύστημα είναι μια μορφή λιανικής πώλησης ,σε συμφωνία με τις ασφαλιστικές , ενώ για να λειτουργήσει ως ασφαλιστική εταιρία απαιτούνται ειδικές άδειες και φαίνεται η Google να έχει κάνει και τα δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου