Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αυτές είναι οι δέκα κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στον κόσμο

Αυτές είναι οι δέκα κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στον κόσμο

Η ΑΧΑ , η Zurich Insurance Group, η China Life Insurance , η Berkshire Hathaway , η Prudential PLC, η UnitedHealth Group Inc, η Munich Re Group , Assicurazioni Generali S.p.A, η Japan Post Holding Co., Ltd, και η Allianz SE συγκροτούν την λίστα με τις ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα σε όλο τον κόσμο.
346346634Αναλυτικά
1) AXA
Με πάνω από 102 εκατομμύρια πελάτες σε 56 χώρες και μια βάση των εργαζομένων του 157.000, AXA είναι ένας από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς ομίλους στον κόσμο. Κύριες επιχειρήσεις του είναι ιδιοκτησίας και ατυχημάτων, ασφάλιση ζωής, την εξοικονόμηση και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.
Ο Όμιλος AXA ανέφερε ενοποιημένα ακαθάριστα έσοδα των € 91 δισεκατομμυρίων για το έτος 2013.
2) Zurich Insurance Group
Η Zurich Insurance Group, μαζί με τις θυγατρικές της, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες.
Κατά τη διάρκεια του 2013, Zurich Insurance Group δημοσίευσε λειτουργικά κέρδη 4.700 εκατομμύρια δολάρια (15% υψηλότερες από ό, τι το 2012).
3) China Life Insurance
Η China Life Insurance (Group) Company (LFC) είναι από τις μεγαλύτερες κρατικές ασφαλιστικές και εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς και ένας βασικός παράγοντας στην κινεζική κεφαλαιαγορά ως θεσμικός επενδυτής. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, και το Χρηματιστήριο της Σαγκάης, και είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία σε όρους χρηματιστηριακής αξίας στον κόσμο.
4) Berkshire Hathaway
Η Berkshire Hathaway Inc (BRK.A) σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Η Berkshire Hathaway Inc. είναι σήμερα ένας κορυφαίος διαχειριστής επενδύσεων ομίλου, που ασκούν την ασφάλιση, μεταξύ άλλων τομέων, όπως οι σιδηροδρομικές μεταφορές, τη χρηματοδότηση, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και ενέργειας, της μεταποίησης, των υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου μέσω των θυγατρικών της.
5) Prudential PLC
Η Prudential PLC (PUK) είναι ένας όμιλος ασφαλιστικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με 23 εκατομμύρια πελάτες σε όλη την Ασία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο όπου είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους της σύνταξης και ασφάλισης ζωής.
Η Prudential PLC είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Λονδίνου, του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρη και τη Νέα Υόρκη. Έχει περίπου 22.308 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, με υπό διαχείριση στοιχεία ενεργητικού αξίας £ 443 δισεκατομμυρίων.
6) UnitedHealth Group
Η UnitedHealth Group Inc. (UNH) στην κορυφή της λίστας των διαφοροποιημένων επιχειρήσεων της υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 122 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013, σχεδόν 12 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό, τι το 2012.
7) Munich Re
Η Munich Re δραστηριοποιείται σε όλες τις γραμμές της ασφάλισης και έχει παρουσία σε 30 χώρες, με έμφαση στην Ασία και την Ευρώπη. Οι πρωτογενείς ασφαλιστικές εργασίες της εταιρείας πραγματοποιούνται από θυγατρική της, Όμιλος ERGO, η οποία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα ασφαλιστικών, υπηρεσιών, και την παροχή.
Εχει περίπου 45.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις ασφάλισης: αντασφάλισης ζωής, αντασφάλισης για την υγεία, την αντασφάλιση ατυχημάτων, των επιχειρήσεων ευθύνης, αντασφάλιση οχημάτων, των επιχειρήσεων ιδιοκτησία ατύχημα, θαλάσσιας αντασφάλισης, της αεροπορικής αντασφάλισης, και αντασφάλιση φωτιάς. Ο όμιλος Munich Re ανακοίνωσε κέρδη € 3,3 δις και έσοδα από ασφάλιστρα € 51,5 δισεκατομμύρια το 2013.
8) Assicurazioni Generali
Ο Όμιλος Generali είναι όχι μόνο ένας ηγέτης της αγοράς στην Ιταλία, αλλά επίσης υπολογίζεται ως εξέχων παίκτης στον τομέα των παγκόσμιων ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων. Ο Όμιλος, με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, είναι ένα διεθνές εμπορικό σήμα με την κυριαρχία στη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Προσφέρει ένα εξίσου ευρύ φάσμα προϊόντων στην κατηγορία ζημιών, καθώς, όπως η κάλυψη του αυτοκινήτου, το σπίτι, τα ατυχήματα και την υγεία, μαζί με την κάλυψη των εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων.
Ο όμιλος έγραψε ασφάλιστρα αξίας € 66 δισεκατομμύρια: 32% ιδιοκτησίας και ατυχημάτων ασφαλίστρων και 68% τα ασφάλιστρα ζωής. Ο όμιλος ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα € 4,3 δις το 2013.
9) Japan Post Holding Co., Ltd.
H Japan Post Holding είναι ένας μεγάλος κρατικός ομίλος στην Ιαπωνία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε τέσσερις βασικούς τομείς: Στα ταχυδρομεία , τις τραπεζικές εργασίες (Post Bank) και τις ασφαλειες ζωής (Post Insurance ) Στον ασφαλιστικό της βραχίονα κάνει χρήση των ταχυδρομικών γραφείων σε εθνικό δίκτυο, εκτός από τη δικά της γραφεία πωλήσεών της.
Εχει ένα ισχυρό ισολογισμό με κέρδη ύψους 4.891.000.000 δολάρια και το 2013 και έσοδα των σχεδόν $ 204 δισεκατομμύρια. Ο όμιλος έχει ως στόχο, η Japan Post Insurance, να επεκταθεί στις ΗΠΑ κάποια στιγμή το 2015.
10) Allianz SE
Ιδρύθηκε το 1890, η Allianz SE είναι μια κορυφαία εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών από την ασφάλιση για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Η Allianz εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες με € 1.770.000.000 αξίας των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.
Το 2013, ο Όμιλος Allianz παρουσίασε συνολικά έσοδα € 110.8 δισεκατομμύρια και λειτουργικά κέρδη ύψους € 10,1 δισεκατομμυρίων.
Μερικά άλλα έγκριτα ονόματα ασφαλιστικών επιχειρήσεων είναι , NG Group (ING), Prudential Insurance Company of America (a subsidiary of Prudential Financial, Inc., PRU), AIA Group Ltd., Ping An Insurance Company of China, Ltd., American International Group, Inc. (AIG), Manulife Financial Corporation (MFC), and MetLife, Inc. (MET).
Με πληροφορίες από investopedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου