Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ασφαλιστικός Σύμβουλος: Στο Αgency ή Ανεξάρτητος;

Ασφαλιστικός Σύμβουλος: Στο Αgency ή Ανεξάρτητος;

crossroads
1 Δεκεμβρίου 2014
Τι είναι τελικά καλύτερο; Ακολουθεί συνοπτική περιγραφή και σύγκριση των πλεονεκτημάτων της κάθε θέσης. Τα συμπεράσματα (αν υπάρχουν), δικά σας!
Ο Σύμβουλος που εργάζεται στο Agency…
  • Απολαμβάνει σειρά από παροχές σε είδος, όπως γραφείο, τηλέφωνο, γραμματειακή υποστήριξη, από την εταιρεία του.
  • Συνήθως ανήκει σε κάποιον Συντονιστή επιφορτισμένο με την εκπαίδευση και παρακολούθηση της πορείας του, ο οποίος είναι δίπλα του.
  • Πέρα από τις προμήθειες, του προσφέρονται ειδικά κίνητρα από την πλευρά της εταιρείας, όταν έχει αυξημένη παραγωγικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εταιρικά ταξίδια. Ομοίως, αν η εταιρεία του συμμετέχει σε διεθνείς οργανισμούς (βλ. Limra κ.α.), μπορεί να συμμετέχει δωρεάν και στα συνέδρια των οργανισμών αυτών. Στο ίδιο πνεύμα, η εταιρεία έχει περισσότερες και καλύτερες υποδομές «ηθικής επιβράβευσης» του κόπου του Συμβούλου (π.χ. ετήσιες βραβεύσεις)
  • Έχει πρόσβαση σε μηχανολογική υποστήριξη και υποδομή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του, μέσω των διαφόρων εφαρμογών στις οποίες επενδύει η εταιρεία για τους ασφαλιστές της.
  • Και βέβαια, το brand name του ταυτίζεται και ενισχύεται από το brand name της εταιρείας του.
Ο Σύμβουλος που εργάζεται Ανεξάρτητος …
  • Δεν δεσμεύεται να προωθεί προϊόντα μιας συγκεκριμένης εταιρείας, αλλά όποιας εταιρείας επιλέξει ο ίδιος.
  • Δεν έχει, συνήθως, επιπτώσεις, αν δεν είναι παραγωγικός σε μια εταιρεία.
  • Έχει αυτόνομη στρατηγική μάρκετινγκ της δουλειάς του, η οποία δεν περνά από τον έλεγχο της εταιρείας.
  • Εαν είναι παραγωγικός, σε κάποιες περιπτώσεις από κάποια πρακτορειακά δίκτυα του παρέχονται υλικοτεχνικές υποδομές ή μηχανογραφικές εφαρμογές.
Το είδος της Διαμεσολάβησης που επιλέγει κανείς έχει να κάνει με την προσωπικότητα, την ιδιοσυγκρασία του ακόμη και με συγκυρίες ή κάποιες γνωριμίες του.
Κοινός παρονομαστής στους δύο τρόπους εξάσκησης του επαγγέλματος είναι βεβαίως να αγαπάς αυτό που κάνεις κάθε μέρα και να έχεις υπομονή και επιμονή για να γίνεις καλός και (μέχρι όποιο βαθμό σε ικανοποιεί), πετυχημένος.
Underwriter Editors
Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.
Underwriter.gr – Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου