Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Κάτω από 500.000 τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, έως 40% κάτω τα ασφάλιστρα

Κάτω από 500.000 τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, έως 40% κάτω τα ασφάλιστρα

Κάτω από 500.000 εκτιμά ότι έχει μειωθεί ο στόλος των ανασφάλιστων οχημάτων ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων κ Δ Ζορμπάς, ενώ όπως ανέφερε είναι σε πλήρη λειτουργία το σύστημα online διασταυρώσεων με Τροχαία , υπουργείο Μεταφορών και ΚΕΠΥΟ.
23444Ο κ Ζορμπάς μιλώντας σε εκδήλωση των ασφαλιστών στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι σήμερα ο στόλος των ασφαλισμένων αυτοκινήτων φθάνει τα 5.682.000 από 5.200.000 που ήταν το 2012.
Ετσι εκτιμά ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων έχει μειωθεί κάτω από 500.000 ενώ ανέφερε ότι πλέον είναι σε πλήρη λειτουργία το σύστημα online διασταυρώσεων και είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι online έλεγχοι κάθε μήνα από την Τροχαία . Παράλληλα ανέφερε και σε σχέση με το ΚΕΠΥΟ δίνονται όλα τα δεδομένα του συστήματος και είναι θέμα του υπουργείου αν θα προχωρήσει και πότε σε ειδοποιήσεις στους κατόχους των ανασφάλιστων ή στην επιβολή των προστίμων που προβλέπει ο νόμος.
Στην ίδια εκδήλωση αναφέρθηκε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης και του ανταγωνισμού των εταιριών το κόστος των ασφαλίστρων στο κλάδο του αυτοκινήτου έχει μειωθεί έως και 40%.
Ωστόσο πολλά από τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς που συμμετείχαν στην εκδήλωση επισήμαναν ότι αυτές οι μειώσεις είναι ο «πάτος» της αγοράς και ότι μελλοντικά οι εταιρίες θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα τιμολόγια των ασφαλίστρων για τα αυτοκίνητα, καθώς θα μεταβληθούν τα δεδομένα που ως ένα βαθμό επιτρέπουν στις εταιρίες, ειδικά λόγω του ανταγωνισμού και τις οικονομικής κρίσης, να κρατούν χαμηλό το κόστος των ασφαλίστρων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου