Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Πράσινο τσάι σύμμαχος σε δίαιτα Επιστημονικά αποδεδειγμένο

Πράσινο τσάι σύμμαχος σε δίαιτα Επιστημονικά αποδεδειγμένο

Γυναίκες που κατανάλωναν αρκετές κατεχίνες, αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι που βοηθούν στο κάψιμο λίπους, πήραν λιγότερο βάρος σε μιά περίοδο 14 ετών από εκείνες που δεν έπιναν αρκετό πράσινο τσάι, “American Journal of Clinical Nutrition”.
«Πίνοντας κάποιος τσάϊ  γίνεται λεπτός» λέει το αρχαίο Κινέζικο κλασσικό σύγγραμμα ιατρικής Bencao Shiyi. Μετά από 1.300 χρόνια, αυτό ακριβώς ανακαλύπτουν οι σύγχρονοι επιστήμονες. 
Επισκόπιση 74 Ερευνών
Ο Dr Swen Wolfram τεκμηρίωσε μέσα από επισκόπιση 74 μελετών σε ανθρώπους και εργαστήριο ότι η κατανάλωση κατεχινών του πράσινου τσαγιού συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση του βάρους και του σωματικού λίπους.
Γιατί η Δίαιτα με Πράσινο Τσάι λειτουργεί?
Το Πράσινο Τσάι σε βοηθά να πετύχεις το στόχο σου πιό εύκολα. Η δίαιτα με Πράσινο Τσάι λειτουργεί γιατί δεν σε υποχρεώνει να περιορίσεις δραματικά τις θερμίδες στη δίαιτα σου. Το Πράσινο Τσάι μπορεί να συμπληρώσει το όποιο πρόγραμμα άσκησης και δίαιτας επιλέξεις. Μπορεί να σου δώσει στην αρχή της δίαιτας την ώθηση που χρειάζεσαι για να δείς γρήγορα αποτελέσματα και να μη παραιτηθείς στις πρώτες βδομάδες. Επίσης, μπορεί να σε βοηθήσει στην φάση της συντήρησης για να μη ξαναπάρεις τα χαμένα κιλά 
Ενίσχυση Μεταβολισμού
Ο Ελβετός επιστήμονας Dr. Dulloo έδειξε ότι οι Κατεχίνες του πράσινου τσαγιού ενισχύουν τον μεταβολισμό. Όσοι ήπιαν Πράσινο Τσάι έκαψαν 4% περισσότερες θερμίδες μέσα σε 24 ώρες. Σε περίοδο 8-12 βδομάδων, αυτό μεταφράζεται σε 2,8 κιλά χαμένα κυρίως απ΄την περιφέρεια της μέσης. Όσο περισσότερο χρόνο πίνεις, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. 
Κάψιμο Λίπους
Έρευνα έδειξε ότι σε μιά περίοδο δέκα ετών, όσοι έπιναν πράσινο τσάι διατήρησαν ένα κανονικό βάρος με 20% σωματικό λίπος . Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από τους μη χρήστες πράσινου τσαγιού που είχαν 25% δείκτη λίπους πρός βάρος και ουσιαστικά ήσαν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού καίνε το λίπος. 
Λιγότερη Απορρόφηση Λίπους
Το  πράσινο τσάι δεν καίει απλά το λίπος. Βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει περισσότερα λίπος ενώ εμποδίζει την συσσώρευσή του στα κύταρα ενεργοποιώντας ένα ένζυμο που μειώνει τα τριγλυκερίδια, αναφέρει το European Journal of Clinical Nutrition. 
Διαβάστε περισσότερα για τα οφέλη των κατεχινών του πράσινου τσαγιού.
Wolfram et al. “Anti-obesity effects of green tea: from bedside to bench”
Dulloo et al. “Efficacy of a green tea extract rich in catechin polyphenols and caffeine in increasing 24-h energy expenditure and fat oxidation in humans”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου