Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΙ....!!ΠΟΛΥ ΤΣΑΙ!!

Οι κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι μπορούν να κάψουν το λίπος φυσικά και με ασφάλεια.   
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι έχει θερμογενετικά συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι οι κατεχίνες που βρίσκονται στο πρά­σινο τσάι έχουν την ικανότητα να αυξάνουν το μεταβολισμό, αλλά και την οξείδωση του συσσωρευμένου λίπους. 
 
# 1 λιποδιαλύτης: όσοι κατανάλωναν κατεχίνες πράσινου τσαγιού έχασαν έως και το 14% του συνολικού σωματικού λίπους, ενώ οι συμμετέχοντες σε άλλες έρευνες έχασαν κατά μέσο όρο 2,8 κιλά στο πλαίσιο μιάς ισορροπημένης διατροφής.   
 
Το GREEN TEA PLUS συνδυάζει τις λιποδιαλυτικές ιδιότητες των κατεχινών του πράσινου τσαγιού της λουϊζας και των εσπεριδοειδών, συμβάλλοντας στην
 
  • Ενίσχυση του μεταβολισμού
  • Κάψιμο λίπους
  • Αποτοξίνωση οργανισμού
  • Φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού
 

Το πράσινο τσάϊ κάνει καλό στην υγεία, αναφέρει το Harvard Women’s Health Watch

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σχετίζεται με τον μειωμένο κίδυνο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων. 
Αν και γνωστό από αιώνες ότι το πράσινο τσάι κάνει καλό στην υγεία, μόνο πρόσφατα οι θεραπευτικές του ιδιότητες διερευνήθηκαν επιστημονικά. 
Το Harvard Women's Health Watch αναγνωρίζει την θεραπευτική δύναμη του πράσινου τσαγιού που οφείλεται κυρίως στις Κατεχίνες, πανίσχυρα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα φύλλα του. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη πηγή πρόσληψης Κατεχινών σύμφωνα με έρευνα του US Department of Agriculture. Σε εργαστηριακές δοκιμές, οι Κατεχίνες έδρασαν πιό αποτελεσματικά από τις βιταμίνες C και E στο να σταματήσουν την ζημιά που προκαλεί η οξείδωση στα κύταρα και εμφανίζεται να έχουν και άλλες ιδιότητες που αποτρέπουν την εμφάνιση ασθενειών. 
Ασπίδα κατά του Καρκίνου
Μελέτες βρήκαν συσχέτιση μεταξύ κατανάλωσης πράσινου τσαγιού και μειωμένου κίνδυνου εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου όπως δέρματος, στήθους, πνεύμονα, εντέρου, οισοφάγου και προστάτη. Μία από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακές έρευνες που έγινε ποτέ: 40.530 Ιάπωνες συμμετείχαν για μια περίοδο 11 ετών.
Οι ερευνητές  ανακάλυψαν ότι η ομάδα του πληθυσμού που  κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες κατεχινών πράσινου τσαγιού εμφάνισε 16% - 26% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο ή καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ έζησε 7 έως 10 χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν κατανάλωναν πράσινο τσάϊ σε μεγάλες ποσότητες. 
Πως λειτουργεί;
Οι αντι-καρκινικές ιδιότητες των Κατεχινών του πράσινου τσαγιού εκτείνονται πέρα από την αντι-οξειδωτική τους δράση. Εξουδετερώνουν τα καρκινικά κύταρα περιορίζοντας την τροφοδοσία τους με θρεπτικά συστατικά από το αίμα. Μπλοκάρουν την παραγωγή βλαβερών ενζύμων που δρουν σαν καταλύτης στην ανάπτυξη καρκίνων. 
Καλή λειτουργία της καρδιάς
Η πρόληψη των παθήσεων της καρδιάς είναι ένα ακόμα από τα οφέλη του πράσινου τσαγιού. Οι αντιοξειδωτικές Κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι βοηθούν στο να μπλοκάρουν την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, αυξάνουν την HDL (καλή) χοληστερόλη και βελτιώνουν την αρτηριακή λειτουργία. Μία Κινεζική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Internal Medicine (2004) έδειξε μιά μείωση 46%-56% στον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης σε όσους καταναλώνουν τακτικά πράσινο τσάι, σε σύγκριση εκείνους που δεν πίνουν πράσινο τσάι. 
Διαβάστε περισσότερα για τις αντι-οξειδωτικές και αντι-καρκινικές ιδιότητες των κατεχινών του πράσινου τσαγιού.
Nakachi et al. “Preventative effects of drinking green tea on cancer and cardiovascular disease”
Jankun J et al. “Why Drinking Green Tea Could Prevent Cancer”
Cao and Cao, “Angiogenesis Inhibited by Drinking Tea”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου