Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζονται οι μεγάλες απώλειες στο αυτοκίνητο


Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της μελέτης της για την Παραγωγή Ασφαλίστρων εννεαμήνου (Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου) 2014. Στην έρευνα συμμετείχαν 59 ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 94,4% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων (με βάση στοιχεία 2013). Από τη μελέτη προέκυψε ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων παρουσίασε μείωση 1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, η οποία αναλύεται ως εξής:
+11,8% στις Ασφαλίσεις Ζωής
-10% στις Ασφαλίσεις Ζημιών (-13,4% στην Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων)
Θυμίζουμε ότι στο εξάμηνο η συνολική παραγωγή είχε σημειώσει μείωση -2,3%. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο, η παραγωγή ασφαλίστρων εμφανίζει αυξητικές τάσεις, γεγονός που επηρεάζει και το συνολικό αποτέλεσμα του εννεαμήνου. Έτσι λοιπόν μετά τον Ιούλιο (+1,6%) και τον Αύγουστο (+3%) και ο Σεπτέμβριος είχε θετικό πρόσημο, με αύξηση της τάξης του 1%.
Φυσικά στο αποτέλεσμα αυτό καθοριστικό ρόλο παίζει ο Κλάδος Ζωής και δη τα Επενδυτικά προϊόντα με αύξηση +74% στο εννεάμηνο και τα προϊόντα Υγείας με +28%. Στον Κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων οι απώλειες συνεχίζονται με προεξάρχοντα τον κλάδο Χερσαίων Οχημάτων και Αστικής Ευθύνης Χερσαίων Οχημάτων, που σημείωσε πτώση -13,4% στο εννεάμηνο.
Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε: «Ο Σεπτέμβριος του 2014 είναι ο 7ος μήνας εντός του εννεαμήνου, που οι Ασφαλίσεις Ζωής παρουσιάζουν θετικό πρόσημο σε μηνιαία βάση. Μάλιστα, η αυξητική τάση στην παραγωγή παρατηρήθηκε σε όλους τους επιμέρους κλάδους της Ζωής (παραδοσιακά προγράμματα, αποταμιευτικά, επενδυτικά κ.ά.). Η πορεία των Ασφαλίσεων Ζωής αντικατοπτρίζει την ανάγκη των πολιτών να εξασφαλίσουν τα πιο πολύτιμα αγαθά τους (ζωή, υγεία, σύνταξη) μέσω της σιγουριάς που προσφέρει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα και αποτελεί θετικό σημάδι για τη συνολική πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.»

Πρόσβαση στη Μελέτη:
http://www.eaee.gr/cms/uploads/oikmel-premium9months2014gr.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου