Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Υπάρχουν εξελίξεις για νέο deal με τραπεζική ασφαλιστική εταιρία?

Υπάρχουν εξελίξεις για νέο deal με τραπεζική ασφαλιστική εταιρία?

Επιταχύνσεις φαίνεται να υπάρχουν όσον αφορά το μέλλον των δύο μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιριών που έχουν απομείνει στις συστημικές τράπεζες.
352266Το τελευταίο μηνά και μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον όμιλο Εrgo φαίνεται ότι τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και Eurobank ενδιαφέρονται να κινήσουν εξελίξεις για τις δικές τους θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρίες .
Ετσι πληθαίνουν οι φήμες και οι πληροφορίες, που δημοσιεύονται σε οικονομικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες και τόσο η Εθνική Ασφαλιστική όσο και η Eurolife είναι στα άμεσα σχέδια των τραπεζικών ομίλων η ολική η μερική πώληση ( μειοψηφική συμμετοχή της τράπεζας) σε πολυεθνικούς ομίλους που έχουν ήδη δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Στην αγορά θεωρούνται όλα αυτά ως σενάρια , ωστόσο χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας reporter.gr αναφέρεται σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για πιθανό deal και μάλιστα άμεσα της Allianz με την Εθνική Ασφαλιστική .
Μάλιστα επικαλείται το σχετικό δημοσίευμα και το γεγονός ότι η Εθνική Ασφαλιστική έχει προχωρήσει και σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού.
Επιπλέον η Allianz φέρεται να είχε εμπλακεί και στην διαπραγμάτευση με την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστική που ερμηνεύεται ότι έχει άμεσο ενδιαφέρον για επέκταση στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου