Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΣΚΟΡΔΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Α.Ε.Ε

Οι ραγδαίες αλλαγές στο κοινωνικό και ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας φέρνουν την ασφαλιστική αγορά όλο και πιο κοντά στο επίκεντρο της οικονομίας και του πολιτικού ενδιαφέροντος σε κρίσιμους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς .
3525Έτσι στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος φαίνεται να διαμορφώνουν ένα διαφορετικό προφίλ, από αυτό το καθαρά εταιρικό και επαγγελματικό που διατηρούσαν μέχρι τώρα, αναζητώντας στελέχη και παράγοντες από την ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό χώρο.
Στα πλαίσια αυτά στην Ενωση αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου ο Αθ. Σκορδάς πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης που σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις με τους καταναλωτές την φορολογία και άλλα οικονομικά ζητήματα.
Στην επιλογή αυτή, πέρα από την εμπειρία του κ Σκορδά στα πολιτικά δρώμενα, ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο ίδιος είναι γνώστης του χώρου της ιδιωτικής ασφάλισης όπου έχει εργαστεί ως ασφαλιστικός σύμβουλος και με συνδικαλιστική εμπειρία αφού ήταν και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσης Ασφαλιστικών Συμβούλων.
Ποιος είναι 
Γεννήθηκε το 1965 στην Καλαμάτα, είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.
Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) με ειδίκευση στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το 2006 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2009, οπότε ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Νοέμβριο του 2006.
Από το 1987 εργάσθηκε ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής. Δραστηριοποιήθηκε στην ίδρυση και λειτουργία εταιρειών χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.
Ορκίστηκε υφυπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών στις 21/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου