Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κατρακυλούν τα ασφάλιστρα στα αυτοκίνητα

Κατρακυλούν τα ασφάλιστρα στα αυτοκίνητα

Τελειωμό δεν έχουν οι μειώσεις στα τιμολόγια του κλάδου Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, με τις εταιρείες να επιμένουν σε ανταγωνιστικότερο πλαίσιο και στόχο το κυνήγι των μεριδίων και του τζίρου, δρώντας σε μια οικονομία παρατεταμένης ύφεσης.
Έτσι, μετά την AIG που κατέβασε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το δικαίωμα ασφαλίστρου πετυχαίνοντας χαμηλότερο τιμολόγιο, αλλά και σταθερές προμήθειες προς τα δίκτυα πωλήσεων, εν μέσω Αυγούστου η ΑΤΕ Ασφαλιστική ανακοίνωσε, πριν τη συμφωνία πώλησης στην Ergo Ασφαλιστική, νέο τιμολόγιο – χαμηλότερο κατά 12% για τα ΙΧ και τα φορτηγά αυτοκίνητα, με δυνατότητα ασφάλισης για τρίμηνο διάστημα και μόνο για τις βασικές καλύψεις της.
Λίγο πριν το καλοκαίρι η Groupama προχώρησε επίσης σε μειώσεις ασφαλίστρων για οχήματα μέχρι 8 ίππους και ηλικία μέχρι τα 10 έτη, ενώ και η Generali επιμένει σε επιθετική πολιτική τιμολόγησης μειώνοντας τα ασφάλιστρα μέσω παραμετρικού  συστήματος με κλιμακούμενες μειώσεις. Επιθετικότερη μέσω του Anytime έγινε και η Interamerican, η οποία μένει σταθερή στην πολιτική της χαμηλής τιμολόγησης.
Πλέον, τα ζητούμενα για την αγορά είναι δύο:
-          ποιοι εκ των παικτών της θα σηκώσουν το… γάντι στον ανταγωνισμό απαντώντας με νέες μειώσεις ασφαλίστρων και, βέβαια,
-          για πόσο ο κλάδος Ασφάλισης Αυτοκινήτων θα έχει πραγματικά τα περιθώρια να περιορίσει περαιτέρω τα επίπεδα ασφαλίστρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου