Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αθανάσιος Σκορδάς Σύμβουλος της ΕΑΕΕ για φορολογικό μοντέλο και μεταρρυθμίσεις

Ο Αθανάσιος Σκορδάς Σύμβουλος της ΕΑΕΕ για φορολογικό μοντέλο και μεταρρυθμίσεις

Share Button
ΣκορδαςΟ κ. Αθανάσιος Σκορδάς, πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης, επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, στην ασφαλιστική αγορά. Η πολιτική και τα κυβερνητικά αξιώματα τον είχαν απομακρύνει από αυτόν, αλλά ποτέ δεν έπαψε να νιώθει Ασφαλιστής. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν τον κ. Σκορδά, γνωρίζουν ότι ουδέποτε έπαψε να ασχολείται με τα κοινά, σε οποιοδήποτε διάστημα της επαγγελματικής του καριέρας.
Επανέρχεται λοιπόν ως Σύμβουλος στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) από όπου καλείται να διαδραματίσει έναν ρόλο εποικοδομητικό και ταυτόχρονα άκρως πρακτικό. Καλείται να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός δίκαιου φορολογικού μοντέλου, που θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τον καταναλωτή ώστε να ασφαλιστεί, χωρίς να αποστερεί φορολογικά έσοδα από την πολιτεία.
Παράλληλα, οι επερχόμενες τελικές μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας, αποτελούν την τελευταία ίσως ευκαιρία για την ουσιαστική θεσμική συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης στο νέο διαμορφούμενο σύστημα. Η αναμενόμενη συνεισφορά του κ. Σκορδά στην εξέλιξη αυτή πιστεύουμε ότι θα είναι καθοριστική.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και ταυτόχρονα θα θέταμε και ένα ακόμα ζήτημα για το οποίο θα έπρεπε να ασχοληθεί: την θέσπιση ενός πολυεπίπεδου πλέγματος δράσεων και μέτρων για την ανύψωση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα καταναλωτή. Ίσως αυτό να είναι το πιο σημαντικό, αυτό που μακροχρόνια θα ωφελήσει την ασφαλιστική αγορά.
πηγη ¨,,InsuranceDaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου