Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Δείτε πίνακα με το Δικαίωμα Συμβολαίου ανά εταιρεία

Δείτε πίνακα με το Δικαίωμα Συμβολαίου ανά εταιρεία

fetaured
27 Ιουλίου 2015
Σε συνέχεια της δημοσίευσης του άρθρου "Ο μύθος της υψηλής προμηθείας" και σε ανταπόκριση αιτημάτων των αναγνωστών, στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνεται το ποσοστό Δικαιώματος Συμβολαίου ανά εταιρεία.
Το ποσοστό προκύπτει από τη διαίρεση του ΔΣ δια του ποσού των καθαρών ασφαλίστρων όπως αυτά αναγράφονται στα συμβόλαια των συγκεκριμένων εταιρειών.
Η προμήθεια που αποδίδεται στον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή από την ασφαλιστική εταιρεία καταβάλεται επί των καθαρών ασφαλίστρων και όχι και επι του Δικαιώματος. Κατά συνέπεια το ποσοστό του Δικαιώματος επηρεάζει την τελική αμοιβή του Διαμεσολαβητή.
Εάν δύο εταιρείες προσφέρουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό προμήθειας, για παράδειγμα 20%, αλλά η μια έχει ΔΣ  30% και η άλλη 20%, τότε η δεύτερη προσφέρει 1,3% μεγαλύτερη προμήθεια από την πρώτη, ακριβώς γιατί αποσπά μικρότερο ποσοστό ως Δικαίωμα Συμβολαίου. Ονομαστικά ωστόσο οι δύο εταιρείες φαίνεται ότι προσφέρουν ακριβώς την ίδια προμήθεια!
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θααπορροφήσουν την αύξηση του φόρου ασφαλίστρου από ισόποση μείωση του ΔΣ.
Αυτό διευκρινίζεται σαφώς και στον πίνακα που ακολουθεί.
Eπιπλέον των ασφαλιστικών εταιρειών αξίζει να διερευνηθεί το ΔΣ και στις ΕΠΥ (Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών) οι οποίες γενικώς έχουν υψηλό δικαίωμα Συμβολαίου  - στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει σχετική παρουσίαση.
Είναι χρήσιμο κάθε Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής να αξιολογεί το ποσοστό προμήθειάς του από όλες τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται και σε όλους τους κλάδους,  πάντα σε σχέση με το ποσοστό του ΔΣ που κάθε εταιρεία εφαρμόζει στην πολιτική της.
Δείτε τον πίνακα:
table (1) 2
Underwriter Editors
Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.
Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου