Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

“Κλείδωσαν” οι αυξήσεις φόρων στα ασφάλιστρα

“Κλείδωσαν” οι αυξήσεις φόρων στα ασφάλιστρα

 
0
Tax RateΑυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές των ασφαλίστρων “κρύβει” το τελικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και προβλέπει σημαντικές αλλαγές στο ισχύον φορολογικό καθεστώς, τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις. 
Η ασφαλιστική αγορά, λοιπόν, επηρεάζεται άμεσα από τις αλλαγές καθώς το νομοσχέδιο-σκούπα που αποτελεί προαπαιτούμενο για να ανοίξει ο δρόμος προς την τελική συμφωνία και τη διάθεση ενός τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, δεν… αγνοεί τους φόρους επί των ασφαλίστρων.
Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ)», προβλέπονται τα εξής:
– αύξηση στο 25%, από 20% σήμερα, του φόρου επί των ασφαλίστρων κλάδου πυρός,
– αύξηση στο 15%, από 10% σήμερα, του συντελεστή φόρου στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου,
– αύξηση στο 4%, επί των ασφαλίστρων κλάδου ζωής και
– αύξηση στο 10%, επί των ασφαλίστρων των λοιπών κλάδων.
Αντικείμενο του φόρου, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, είναι τα απαιτητά ασφάλιστρα και τα πάσης φύσεως δικαιώματα που απορρέουν από την ασφαλιστική σύμβαση.
Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες του InsuranceDaily.gr είναι να συγκεντρωθούν πάνω από 75 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στους φόρους ασφαλίστρων. Οι αυξήσεις εκτιμάται ότι θα πλήξουν την ήδη “λαβωμένη” τόσο από την έλλειψη ρευστότητας όσο και από τις δυσμενείς, εδώ και μια πενταετία, οικονομικές συνθήκες, ασφαλιστική αγορά, ενώ αναμένονται οι αντιδράσεις των αρμόδιων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου