Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Γιατί οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές χρειάζονται οπωσδήποτε Νομική Προστασία είτε αυτοτελώς είτε ως συμπλήρωμα ασφάλισης αστικής ευθύνης;

Δημοσίευση: Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2016 09:04

Γιατί οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές χρειάζονται οπωσδήποτε Νομική Προστασία είτε αυτοτελώς είτε ως συμπλήρωμα ασφάλισης αστικής ευθύνης;

Nextdeal newsroom

Γράφει:

Γιατί οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές χρειάζονται οπωσδήποτε Νομική Προστασία είτε αυτοτελώς είτε ως συμπλήρωμα ασφάλισης αστικής ευθύνης;
Το πρόγραμμα της ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ της ARAG διατίθεται από μακρού χρόνου στην αγορά και εμφανίζει σημαντική διείσδυση σε όλες τις κατηγορίες τωνδιαμεσολαβούντων.
Η αξία του προγράμματος αναδεικνύεται εφόσον το εξετάσει κάποιος κάτω από δύο οπτικές γωνίες ως εξής:
A) Ως πρόγραμμα αυτοτελούς προστασίας του επαγγελματία – διαμεσολαβητή, αφού εδώ εμπίπτουν
  • Οι νομικές διαφορές που τυχόν προκύψουν με τον ιδιοκτήτη του ασφαλιστικού γραφείου που χρησιμοποιεί ως έδρα ο ασφαλιστής. Τυχόν αγωγές έξωσης ή αύξησης του μισθώματος ή αποζημίωσης λόγω ζημιών στο μίσθιο ή λόγω καθυστερημένης πληρωμής κοινοχρήστων αναλαμβάνονται και αποκρούονται από εξειδικευμένους δικηγόρους και όλα τα σχετικά οικονομικά βάρη δηλαδή αμοιβές δικηγόρων, δικαστικά έξοδα, τέλη και δικαιώματα καταβάλλονται από τηνARAG.
  • Οι νομικές διαφορές που τυχόν προκύψουν με το προσωπικό που απασχολεί ο διαμεσολαβητής στο ασφαλιστικό του γραφείο. Εδώ εμπίπτουν όλου του φάσματος των εργασιακών διαφορών ιδιωτικού δικαίου υποθέσεις (άδειες, υπερωρίες, επιδόματα, απόλυση, αποζημίωση κλπ). Με την ενεργοποίηση του συμβολαίου Νομικής Προστασίας της ARAG ο επαγγελματίας ασφαλιστής απαλλάσσεται από το οικονομικό βάρος της αντιμετώπισής τους.
  • Οι αξιώσεις αποζημίωσης για πρόκληση υλικών ζημιών στην έδρα της δραστηριότητας τουασφαλιστικού διαμεσολαβητή με ευθύνη τρίτου και από κάθε αιτία. Εδώ μιλάμε για κάθε ζημιογόνο γεγονός που βλάπτει πρόσωπα, πράγματα, εγκαταστάσεις, αρχεία του ασφαλιστικού γραφείου.
B) Ως πρόγραμμα συμπληρωματικής προστασίας της εκ του νόμου υποχρεωτικής για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή επαγγελματικής ευθύνης, αφού εδώ εμπίπτουν
  • Τυχόν αγωγή από τρίτο, κατά του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή για πράξεις ή παραλείψεις του που σχέση έχουν με την επαγγελματική του ευθύνη, απαιτεί την ΠΡΟΣΕΠΙΚΛΗΣΗ στα δικαστήρια της ασφαλιστικής εταιρίας που ασφαλίζει την ευθύνη του, ώστε να μην καταδικαστεί ο ίδιος αλλά για λογαριασμό του η ασφαλιστική εταιρία. Η ανακοίνωση δίκης – προσεπίκληση είναι μια νέα αγωγή συνδεδεμένη με αμοιβές και έξοδα δικηγόρων που με το συμβόλαιο της ARAG ο ασφαλισμένοςδιαμεσολαβητής απαλλάσσεται. Στα πλαίσια της παραπάνω διαδικασίας εκτιμώνται από το δικαστήριο και τυχόν ενστάσεις της ασφαλιστικής εταιρίας ευθύνης ως προς τη κάλυψη της επίδικης περίπτωσης και αυτό είναι ένα περαιτέρω σημείο στήριξης για να συμφέροντα του διαμεσολαβητή
  • Οι νομικές διαφορές που τυχόν προκύψουν με τις διοικητικές αρχές που εποπτεύουν την ασφαλιστική δραστηριότητα του διαμεσολαβητή κατά παράβαση της νομοθεσίας ή ειδικών νόμων και πράξεων της εποπτικής αρχής.
  • Τέλος, στο συμβόλαιο Νομικής Προστασίας της ARAG περιλαμβάνεται η ποινική υπεράσπιση τουασφαλιστικού διαμεσολαβητή, είτε αυτή αναφέρεται στην εξ αμελείας παράβαση ποινικών διατάξεων, είτε στη περίπτωση που η παραβίαση της επαγγελματικής του ευθύνης μπορεί να χαρακτηριστεί ως αξιόποινη συμπεριφορά και να διωχθεί.
Συμπερασματικά θα μπορούσε μετά βεβαιότητας να λεχθεί ότι η ασφάλιση Νομικής Προστασίας ARAG τουΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ για όλους τους παραπάνω λόγους είναι απαραίτητη είτε αυτοτελώς, είτε ως συμπλήρωμα της ασφάλισης ευθύνης, διότι μόνον έτσι ολοκληρώνεται ένας κύκλος προστασίας για τον ίδιον, τη δραστηριότητά του και την επιχείρησή του.

Διαβάστε τους ειδικούς όρους ασφαλίσεως Νομικής Προστασίας ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και πραγματογνωμόνων:
Δ7 ΕΙΔ. ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ Ν.Π. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ & ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ
1. Ασφαλιστικής προστασίας απολαμβάνει ο ασφαλισμένος με την ιδιότητα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή ή του ασφαλιστικού πραγματογνώμονα, για την επαγγελματική δραστηριότητα που αναφέρεται στο ασφαλιστήριο & την οποία ασκεί νομίμως. Εάν η διαμεσολάβηση ή η δραστηριότητα του πραγματογνώμονα ασκείται από εταιρία, η ασφαλιστική προστασία παρέχεται στον νόμιμο εκπρόσωπό της.
2. Ασφαλιστική προστασία σύμφωνα με το άρθρο 1 των γενικών όρων ασφαλίσεως Νομικής Προστασίας, παρέχεται:
Για την υπεράσπιση σε ποινικά δικαστήρια λόγω κατηγορίας που αναφέρεται στην εξ αμελείας παράβαση ποινικών διατάξεων και αφορούν την ασφαλισμένη επαγγελματική δραστηριότητα.
Για την παραφύλαξη των έννομων συμφερόντων του ασφαλισμένου με τις διοικητικές αρχές που εποπτεύουν την δραστηριότητά του.
Για την απόκρουση απαιτήσεων και την προσεπίκληση της ασφαλιστικής εταιρίας που καλύπτει την επαγγελματική αστική ευθύνη του ασφαλισμένου σε περίπτωση αγωγής τρίτων εναντίον του
Για την παραφύλαξη των έννομων συμφερόντων του ασφαλισμένου στις διαφορές του με την ασφαλιστική εταιρία που ασφαλίζει την επαγγελματική του αστική ευθύνη.
Για τις μισθωτικές διαφορές του ασφαλισμένου με τον ιδιοκτήτη της επαγγελματικής του στέγης, όπως αυτή που προσδιορίζεται στο ασφαλιστήριο.
Για τη διεκδίκηση αξιώσεων αποζημίωσης, σύμφωνα με διατάξεις νόμων περί αστικής ευθύνης, που θα προκληθούν στην έδρα της ασφαλισμένης επιχείρησης.
Για την παραφύλαξη έννομων συμφερόντων από εργατικές σχέσεις και ασφαλιστικά ταμεία.
Για τις υπαλληλικές διαφορές του ασφαλισμένου με το προσωπικό που απασχολεί, με εξαρτημένη σχέση εργασίας.
3. Η κάλυψη επεκτείνεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφόσον αρμοδιότητα έχουν τα ελληνικά δικαστήρια και αρχές.
4. Η ασφαλιστική προστασία παρέχεται για ασφαλιστικές περιπτώσεις που γεννήθηκαν μετά την έναρξη της ασφάλισης.
5. Η ασφαλιστική προστασία αποκλείεται:
Σε περιπτώσεις διαφορών από συμβάσεις εγγυήσεως, εγγυοδοσίας και αναδοχής χρέους από συμβάσεις ασφαλιστικής συνεργασίας, από ασφαλιστήρια συμβόλαια, πλην της επαγγελματικής αστικής ευθύνης & γενικότερα από ενοχικές συμβάσεις για τα οποία απαιτείται ασφαλιστήριο επαγγελματικής Νομικής Προστασίας Ενοχικών Συμβάσεων.
Σε περιπτώσεις διαφορών από σχέσεις μισθώσεως ή δουλείας επί ακινήτων εκτός αν πρόκειται για την έδρα της ασφαλισμένης επιχείρησης.
Σε περιπτώσεις διαφορών από συμβάσεις προσλήψεως των νόμιμων εκπροσώπων νομικών προσώπων.
Σε περιπτώσεις διαφορών από το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας ή διαφορών γύρω από τα σήματα, τις ευρεσιτεχνίες κλπ.
Σε περιπτώσεις διαφορών φορολογικής ή δασμολογικής φύσεως. Περιλαμβάνονται και οι διαφορές που έχουν σχέση με κάθε είδους τέλη ή δικαιώματα του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ, καθώς και τα ποινικά αδικήματα για τις σχετικές παραβάσεις.
Για διαδικασίες σε διοικητικά δικαστήρια ή διεθνή δικαστήρια και αρχές.
Σε περιπτώσεις διαφορών απ’ το οικογενειακό και το κληρονομικό δίκαιο.
Αν η παραφύλαξη των έννομων συμφερόντων έχει άμεση ή έμμεση σχέση με πόλεμο, εχθροπραξίες, εξεγέρσεις, εσωτερικές ταραχές, απεργίες, ανταπεργίες, σεισμούς, ζημιές από ραδιενέργεια ή γενετικές ανωμαλίες από ακτινοβόλο ραδιενέργεια.
Για ασφαλιστικές περιπτώσεις που αναγγέλλονται στον ασφαλιστή, ύστερα από έξι μήνες μετά τη λήξη του ασφαλιστηρίου που καλύπτει τον κίνδυνο.
Για διαδικασίες πτωχεύσεως και διαδικασίες αναγκαστικής εκτελέσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου