Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ένας καλός Ασφαλιστής, μπορεί να κρύβεται παντού

Ένας καλός Ασφαλιστής, μπορεί να κρύβεται παντού

 
0
sseking
Είστε Ασφαλιστής. Εργάζεστε σε έναν τομέα που εξελίσσεται ραγδαία. Η σκληρή εργασία που καταβάλλετε, σας εκθέτει ανάμεσα σε πολύπλοκες διαδικασίες και μοναδικούς κινδύνους.Δουλεύετε σκληρά για να καλύψετε τις ανάγκες χιλιάδων ανθρώπων που εμπιστεύονται τηνΑσφαλιστική σας Δέσμευση, αλλά πρέπει να κατανοήσετε και τις ανάγκες Στελέχωσης της Ασφαλιστικής σας Επιχείρησης.
Χρειάζεστε Νέους (όχι σε ηλικία) Ασφαλιστές!
Ζητάτε ανθρώπους γύρω σας που να καλύπτουν εσάς και τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Χρειάζεστε ανθρώπους πειθαρχημένους, ακέραιους, έντιμους, που θα εργάζονται με κέφι και αφοσίωση.
Σημείωση: ΔΕΝ σας ενδιαφέρει τι δουλειά έκαναν στο παρελθόν… Ένας καλός Ασφαλιστής, μπορεί να κρύβεται παντού!
Ο σκοπός της διαδικασίας στρατολόγησης ενός νέου ασφαλιστή, είναι να βρεθεί κάποιος που να είναι διαθέσιμος για νέες προκλήσεις, να είναι προδιατεθειμένος απέναντι στην καριέρα που απαιτεί πολλά και να είναι πρόθυμος για μία συνέντευξη μαζί σας.
Οι περισσότερες ελπίδες, να βρείτε τον νέο σας ασφαλιστή, βάσει ερευνών, είναι ανάμεσα στουςδυσαρεστημένουςΟικονομικά ή επαγγελματικά δυσαρεστημένοι ή άνθρωποι που ΔΕΝ έχουν καταλήξει ποιο είναι το επάγγελμα των ονείρων τους είναι οι άνθρωποί σας.
Ποια βήματα, λοιπόν, θα πρέπει να κάνετε για να βρείτε τα δικά σας άτομα, ώστε μέσα από τη συνεργασία σας να βγείτε όλοι κερδισμένοι;
  • προσωπικοί φίλοι,
  • πελάτες,
  • πρώην συμφοιτητές,
  • πρώην επαγγελματικοί συνεργάτες,
  • εκείνοι με τους οποίους συναλλάσσεστε προσωπικά,
  • εκείνοι με τους οποίους συναλλάσσεται το γραφείο σας,
  • γείτονες.
  • Οποιοσδήποτε έχει μια μεγάλη ατζέντα με άτομα που εσείς δεν γνωρίζετε και μπορεί να τα παραπέμψει στο τμήμα ανθρώπινων πόρων της εταιρείας σας, για αξιολόγηση, είναι σημαντικός φίλος σας! Τέτοιες εταιρείες θα βρείτε πολλές στην Ελλάδα να δραστηριοποιούνται, συνήθως, ως εταιρείες ενοικιάσεως προσωπικού ή ακόμη και εταιρείες ανεύρεσης εργασίας.
  • Μία άλλη προσέγγιση, είναι να δημιουργήσετε ένα αρχείο υποψηφίων ασφαλιστών, μέσα από την προσωπική σας ατζέντα. Πολλοί άνθρωποι χάνουν ξαφνικά την εργασία τους. Κάποιος μπορεί να περιμένει το τηλέφωνό του να χτυπήσει για να συναντήσει το μέλλον του. Αυτά τα ονόματα, μπορείτε να τα καταγράψετε και να τους μιλήσετε για μια συνέντευξη μαζί σας ή με κάποιον υπεύθυνο. Όσοι αξίζουν,  θα τύχουν περαιτέρω προσοχής και εκπαίδευσης, σαν μελλοντικοί ασφαλιστές.
Μερικά προτερήματα είναι εμφανή: Παραδείγματος χάριν, δεν είναι ανάγκη να ψάξετε για κάποιον τρόπο σύστασης. Οι φίλοι σας γνωρίζουν και λόγω της επαφής μαζί σας γνωρίζουν πως εσείς κάνετε καριέρα στην πώληση των ασφαλειών και τα έχετε καταφέρει.
  • Μέσα από Εφημερίδες ή στο διαδίκτυο: Οι τοπικές εφημερίδες/ιστοσελίδες μπορεί να είναι μία πηγή υποψηφίων. Αναθέστε σε κάποιον από το προσωπικό σας να ψάχνει καθημερινά στις ειδήσεις για κοινωνικά δραστήρια άτομα, κλείσιμο επιχειρήσεων, μετακομίσεις επιχειρήσεων και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας βοηθήσει.
  • Στο γραφείο σας, έχετε αρχείο πελατών. Με κάποιους από αυτούς έχετε έρθει αρκετά κοντά μετά από πολλά χρόνια. Αυτοί, μπορούν να γίνουν πολύτιμη πηγή για στρατολόγηση.
  • Τα περισσότερα ασφαλιστικά γραφεία εξασφαλίζουν ένα μεγάλο ποσοστό του νέου δυναμικού τους μέσα από το ήδη υπάρχον δυναμικό. Για μερικούς διευθυντές, οι οποίοι διαθέτουν το ταλέντο να δίνουν κίνητρα για αυτό τον τύπο στρατολόγησης, μπορεί να διαπιστώσετε πως τελικά είναι ίσης σημασίας με τη μέθοδο των προσωπικών επαφών ή των άλλων τρόπων που έχουμε αναφέρει ως τώρα!
Ο ασφαλιστής, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι, τι απαιτείται για την επιτυχία στις πωλήσεις ασφαλειών, τείνει να προτείνει μόνο εκείνους που πιστεύει ότι θα επιτύχουν. Επιπλέον, νιώθει ένα βαθμό ευθύνης για τον κάθε νέο ασφαλιστή που έρχεται στο γραφείο, προτεινόμενος από αυτόν, και έτσι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει το νέο ασφαλιστή να φτάσει στην επιτυχία.
Πώς να δώσετε κίνητρα στους ασφαλιστές σας να στρατολογήσουν:
Οι υπάρχοντες ασφαλιστές πρέπει να θέλουν να βοηθήσουν και πρέπει να πειστούν για την ανάπτυξη του ασφαλιστικού γραφείου και τη βιωσιμότητά του από την οποία εξαρτάται η δική τους και η δική σας βιωσιμότητα! Επίσης, το πόσο ανεβασμένο είναι το ηθικό μέσα στο γραφείο, είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εξασφάλιση νέων ασφαλιστών μέσα από το υπάρχον δυναμικό.
  • Στον τομέα των ασφαλειών, όπως και σε άλλους επαγγελματικούς τομείς, δεν είναι εύκολη η κατάρριψη των παραδόσεων. Οι γυναίκες έχουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες να εργαστούν, πολλώ δε, αν έχουν μικρά παιδιά τα οποία τα μεγαλώνουν μόνες τους.
Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε πρόσληψη, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να δεχτείτε την εξής βασική δέσμευση: Θα πρέπει να υιοθετήσετε μία συμπεριφορά η οποία να μην αφήνει χώρο για αμφιβολίες, υποψίες ή προκαθορισμένες ιδέες σε κανέναν.
Ιδέες και μύθοι πως «οι ασφάλειες είναι σκληρή δουλειά με πολλές ώρες εργασίας, συνεπώς οι γυναίκες δεν μπορούν να αντέξουν το ίδιο με τους άντρες» απλά δεν υπάρχουν!
Ένας άλλος μύθος είναι ότι τα σημαντικά οικονομικά θέματα τα διαχειρίζονται κυρίως άντρες.
Το γεγονός, όμως, ότι οι επιτυχημένες, γυναίκες ασφαλίστριες αυξάνονται διαρκώς και ότι γυναίκες βρίσκονται πλέον να Διευθύνουν αποτελεσματικά μια Ασφαλιστική Επιχείρηση, είναι αρκετή απόδειξη ότι αυτές οι θεωρίες δεν είναι σωστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου