Του Γιάννη Βερμισσώ.
Στα όρια του λουκέτου βρίσκονται εκατοντάδες ασφαλιστικά γραφεία. Χωρίς έσοδα ικανά να συντηρηθούν, χωρίς παραγωγή που να εγγυάται τη συνέχεια οι έμπειροι επαγγελματίες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς ακροβατούν με την επιβίωση.
Η κατάσταση αρχίζει να διογκώνεται με επικίνδυνη συνέχεια. Η αναζήτηση νέας στέγης για πολλούς γίνεται επιτακτική ενώ τα εναπομείναντα πελατολόγια «παζαρεύονται» για μεταφορές. Κύρια αιτία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η μονοθεματική δραστηριοποίησή τους στον κλάδο αυτοκινήτου. Η πολυετής ενασχόλησή τους με το αυτοκίνητο τους αποστέρησε την δυνατότητα να αναπτύξουν και σε άλλα πεδία την ασφαλιστική εργασία. Ωστόσο και παρά το κρίσιμο της κατάστασης αυτοί που σήμερα επιβιώνουν οριακά συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο που τους έφερε στον όλεθρο. Αναζητούν να βρουν το πιο φθηνό ασφάλιστρο καθώς έτσι έχουν συνηθίσει τους πελάτες τους. Οι προμήθειες μειώνονται και η φθήνια έχει και τα όριά της.
Όπως αναφέρουν αρμόδιοι , σήμερα τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο αυτοκινήτου συμπαρασύρουν και τους εκατοντάδες επαγγελματίες που αναπτύχθηκαν στον κλάδο αυτοκινήτου. Ακόμα και υπεράνω υποψίας ασφαλιστικά γραφεία χτυπιόνται άγρια από την κρίση που διαπερνά το αυτοκίνητο.
Εγκλωβισμένοι στην κατάσταση αυτή τώρα, αναζητούν να ακουμπήσουν σε άλλους διαμεσολαβητές ή και ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να μη τινάξουν στο αέρα εργασίες πολλών ετών. Ακόμα και διάφορα άλλα «παζαρέματα» γίνονται πάντα εκτός ορθολογικής διαδικασίας. Μπορεί ίσως να είναι τα τελευταία φαινόμενα πριν από μια μεγάλη πεντακάθαρα ορατή κρίση.
Οι συλλογικοί φορείς εκπροσώπησης της διαμεσολάβησης γίνονται αποδέκτες του προβλήματος που υφίσταται στον κλάδο και αναπτύσσεται ραγδαία. Κατά τις πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις και διεργασίες αλλά ακόμα δεν έχει ωριμάσει κάποια συγκεκριμένη απόφαση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου