Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Έχουν εντιμότητα και αμεροληψία οι 10.000 «μαύροι» κωδικοί;

ημοσίευση: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 15:53

Έχουν εντιμότητα και αμεροληψία οι 10.000 «μαύροι» κωδικοί;

Έχουν εντιμότητα και αμεροληψία οι 10.000 «μαύροι» κωδικοί;
Υπολογίζουν αυτοί που γνωρίζουν την Ελληνική ασφαλιστική αγορά ότι περίπου δέκα χιλιάδες (10.000) κωδικοί ασφαλιστών εργάζονται κάτω από την «μύτη» εταιριών διαμεσολάβησης, ασφαλιστικών εταιριών, σωματείων, συλλόγων, επιμελητήριων και φορολογικών αρχών!
«Εδώ» η παρατυπία – παρανομία είναι τυπική για πολλούς που είναι αξιόλογοι άνθρωποι και ουσιαστική για άλλους που δεν έχουν τα προσόντα του νόμου.
Άγνωστο τι συμβαίνει αφού στον «ήλιο» δεν εμφανίζεται αυτή η παραδραστηριότητα. Επειδή πάρα πολλές λέξεις – έννοιες δεν αντέχουν το «σκοτάδι» τίθεται σε αμφισβήτηση αυτή η εργασία για λογαριασμό εταιριών αλλά και συναδέλφων ενώ ταυτόχρονα εγκαλούνται για υποκρισία πολλοί!
Όλες οι εταιρίες «γεύτηκαν» «ξινούς» καρπούς που ίσως εγνώριζαν άλλα και «πικρά σταφύλια» που αγνοούσαν κάτω από πλαστές νομιμότητες του «ποιος πραγματικά» εργαζότανε και «ποιος φαινότανε».
Είναι αρκετοί που κυκλοφορούν σε πολλά στέκια «ήσυχοι» στο ότι «νομικά» είναι δύσκολο να διωχθούν για υπόλοιπα χρεωστικά και εκκρεμότητες ασφαλίστρων ή αποζημιώσεων. Σίγουρα κάποιοι «τρίτοι» θα βρεθούν να πληρώσουν «το μάρμαρο» όπως και κάποιοι που τελειώνει η «βασιλεία» τους!
Η ΕΑΔΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος) κάτω από τον βαρύγδουπο τίτλο «κρύβει» και αυτή ανάμεσα στα μέλη της «κρυφούς» υποκωδικούς που θα ‘πρεπε να είχαν λιγοστέψει από καιρό πιστοποιώντας ότι οι σύλλογοι δεν βρήκαν ακόμα το δρόμο τους υπέρ των δίκαιων των πραγματικών διαμεσολαβούντων.
Το www.nextdeal.gr επισημαίνει ότι η διαφάνεια θα ρίξει φως σε πολλά από 1.1.2016 και στην κοινότηταδιαμεσολαβούντων. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για εντιμότητα και «καλή πίστη» με ύπαρξη «μαύρων κωδικών».
Nextdeal

Γράφει:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου