Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ Κ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ!!

Μία πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, η οποία ανάλογα με την εξέλιξη της μπορεί να αλλάξει πολλά στις μελλοντικές σχέσεις των δυο μερών.
Σε πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων διαμεσολαβητών και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος τέθηκαν κυρίως δύο θέματα για συζήτηση.
Το ένα είναι το θέμα της έννοιας του «σπουδαίου λόγου» που περιλαμβάνεται στα σχέδια συμβάσεων ασφαλιστικών-διαμεσολαβητών και το δεύτερο αφορά στη σχέση του κανονισμού πωλήσεων και της σύμβασης ασφαλιστικών-διαμεσολαβητών.

Και τα δυο θέματα τα θέτουν οι διαμεσολαβούντες οι οποίοι εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος ετεροβαρούς σχέσης αν δεν αντιμετωπισθούν τα δυο θέματα.
Τι υποστηρίζουν: Για το θέμα του «σπουδαίου λόγου» οι διαμεσολαβούντες θεωρούν ότι δεν μπορεί να καταγγέλλεται από πλευράς της εταιρείας η σύμβαση με την επίκληση ενός «σπουδαίου λόγου», μια γενική έννοια που δεν λέει τίποτα. Αντίθετα ο νόμος ορίζει πολύ συγκεκριμένα σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να καταγγέλλεται η σύμβαση και συνεπώς θα μπορούσε να περιληφθεί αυτή η διατύπωση και στη σύμβαση.
Σημειώνεται ότι εάν μία σύμβαση καταγγελθεί για «σπουδαίο λόγο» ο ασφαλιστής δεν έχει δικαίωμα να παίρνει προμήθειες για τα επόμενα τρία χρόνια, δικαίωμα που το διατηρεί κοινή συναινέσει λύεται η σύμβαση του με την εταιρεία.

Το δεύτερο θέμα αφορά στην πρόβλεψη της πράξης 31 της ΤτΕ η οποία αναφέρει ότι ο κανονισμός πωλήσεων αποτελεί προσάρτημα της σύμβασης συνεργασίας ασφαλιστικής και ασφαλιστή. Συνεπώς υποστηρίζει η πλευρά των διαμεσολαβητών όταν τα δυο μέρη υπογράφουν μία σύμβαση συνεργασίας συμφωνούν και στον κανονισμό πωλήσεων. Όταν λοιπόν η εταιρεία προχωρήσει μονομερώς σε αλλαγή του κανονισμού πωλήσεων τότε θα πρέπει να έχει δικαίωμα ο ασφαλιστής να μην αποδεχθεί την αλλαγή και να διακόψει τη συνεργασία με την ασφαλιστική θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο έγινε υπαιτιότητα της ασφαλιστικής εταιρείας. Έτσι ο ασφαλιστής θα αποχωρεί χωρίς όμως να χάνει τις προμήθειες για τα επόμενα τρία χρόνια.
Από την πλευρά των εταιρειών υποστηρίζεται ότι εάν γίνει δεκτή η πρόταση των διαμεσολαβούντων τότε η ασφαλιστική επιχείρηση δεν μπορεί να αλλάξει πότε κανονισμό πωλήσεων.
Ο διάλογος συνεχίζεται και τις αμέσως επόμενες ημέρες οι διαμεσολαβούντες θα καταθέσουν υπόμνημα με όλες τις θέσεις τους το οποίο θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΕΕ.
Nextdeal

Γράφει:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου