Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Λεόντειες» συμβάσεις ζητούν ασφαλιστικές εταιρίες από τους ασφαλιστές

Την παρέμβαση της εποπτικής αρχής της ΤτΕ ζητούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές καθώς σύμφωνα με την Ενωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος ασφαλιστικές εταιρίες ζητούν από τους διαμεσολαβητές να υπογράψουν νέες συμβάσεις, με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις για την πληρωμή των ασφαλίστρων και τους κανονισμούς πωλήσεων.
Σε σχετική ανακοίνωση της Ενωσης γίνεται αναφορά για πιεστικές συνθήκες , για συμβάσεις με απαράδεκτους όρους και συγκεκριμένα αναφέρει :
«Το τελευταίο 10μερο, με το πρόσχημα της έναρξης εφαρμογής του άρθρου 8 της υπ’ αριθμ. 31/30.9.2013 Πράξης της ΤτΕ (Ελάχιστο περιεχόμενο των συμβάσεων πρόσκτησης ασφαλιστικών εργασιών), εκατοντάδες Μέλη μας καλούνται εσπευσμένα να υπογράψουν ή να αποδεχθούν νέες Συμβάσεις και Κανονισμούς Πωλήσεων κάποιων εκ των Εταιρειών-Μελών της Ε.Α.Ε.Ε.
Επισημαίνουμε ότι οι εν λόγω Συμβάσεις, θα έπρεπε να έχουν έγκαιρα αποσταλεί στα Μέλη μας, προκειμένου αυτά να έχουν τη δυνατότητα να τις μελετήσουν και να υποβάλουν τις τυχόν παρατηρήσεις, διορθώσεις, ενστάσεις και αντιρρήσεις τους.
Αντ’ αυτού, οι εν λόγω Συμβάσεις και Κανονισμοί έχουν σταλεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και μόνο από μερικές εκ των Εταιρειών-Μελών της Ε.Α.Ε.Ε., που ζητούν από τα Μέλη μας την υπογραφή και αποδοχή τους κάτω από ασφυκτικές πιέσεις, χρονικές και όχι μόνο.
Οι εν λόγω Συμβάσεις, που τυγχάνουν στην πραγματικότητα “λεόντειες” συμβάσεις και συμβάσεις προσχώρησης με όρους απαράδεκτους, που κάθε άλλο παρά προάγουν την ομαλή και βιώσιμη συνεργασία των Μελών μας με τις Ασφαλιστικές Εταιρείες και εν τέλει την εύρυθμη λειτουργία της Ασφαλιστικής Αγοράς και την προστασία των καταναλωτών, στα οποία αποσκοπούσε η ΤτΕ με τις Πράξεις της, θα καθορίσουν το μέλλον της επαγγελματικής δραστηριότητας των χιλιάδων Μελών μας και την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους.
Η εν λευκώ, άκριτη και κάτω από πιέσεις αποδοχή/προσχώρηση στις νέες συμβάσεις των Μελών της ΕΑΕΕ, έτσι όπως αυτές είναι διατυπωμένες, φοβούμαστε ότι θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα, την “ταφόπλακα” της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.
Η ΕΑΔΕ έχει λάβει τα σχέδια των συμβάσεων, όσων έχουν μέχρι στιγμής αποσταλεί, και τα επεξεργάζεται, για να υποβάλει άμεσα τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της.
Καλούμε την ΤτΕ, στα πλαίσια της εποπτικής της αρμοδιότητας, να ενεργήσει, προληπτικά, προς όφελος της Ιδιωτικής Ασφάλισης, και πιστεύουμε ότι δεν θα παραμείνει θεατής στην επιχειρούμενη απορρύθμιση της ομαλής λειτουργίας της Ιδιωτικής Ασφάλισης.»
Related posts

    Leave your comment

    Your Name: (required)
    E-Mail: (required)
    Website: (not required)
    Authorization code from image: (required)

    Message: (required)
    Send comment

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου