Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ 1ΑΧΙΑ

«Ελλάδα το κομμάτι της Γης που ο θεός κράτησε για τον εαυτό του αλλά εκείνος το χάρισε στους Έλληνες.» Αυτό σκέφτονται και τα 25 και πλέον εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις την χώρα μας. 25 εκατομμύρια τουρίστες γεμάτοι με όνειρα και προσδοκίες αλλά και απαιτήσεις .....και δικαιώματα.
Ελλάδα η χώρα των αντιθέσεων. Όμορφες, μαγικές και μοναδικές στον κόσμο εικόνες γεμάτες καλοσύνη, φιλοξενία και διασκέδαση από την μία απεργίες, κουτοπονηριά και πολιτική αστάθεια από την άλλη. Οι συνήθεις οδηγίες που δίνουν στους πολίτες τους πολλές χώρες του εξωτερικού έχουν να κάνουν με την ρευστότητα - να έχουν μετρητά για να καλύψουν «έκτακτες ανάγκες, απρόβλεπτες καταστάσεις και απροσδόκητες καθυστερήσεις».
Τα 25, λοιπόν, εκατομμύρια τουριστών έρχονται υποψιασμένα στην χώρα μας, γνωρίζοντας με ακρίβεια τα δικαιώματά τους σε σχέση με τις υπηρεσίες που αγόρασαν είτε από κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο της χώρας τους, είτε από κάποιο ελληνικό ταξιδιωτικό γραφείο, είτε απευθείας μέσω internet από το πάροχο της εκάστοτε ταξιδιωτικής /τουριστικής υπηρεσίας.
Τα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, είναι οργανωμένες επιχειρήσεις, οι οποίες όταν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα σε άτομο/α που διακινούν, ξέρουν να διεκδικούν χρηματική αποζημίωση - αποζημίωση που δεν είναι απλά και μόνο για μία ενδεχόμενη νοσηλεία του πελάτη τους - για αυτό και κατά τη διεθνή πρακτική ζητούν να υπάρχει Ασφάλιση ώστε να “βρίσκουν τις άκρες” όταν προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα που ανάγεται σε Αστική Ευθύνη.
Στην χώρα μας τα ταξιδιωτικά γραφεία και γενικότερα σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με παροχή υπηρεσιών αναψυχής σε τουρίστες, κατά την πρακτική εμπειρία, παραβλέπουν το γεγονός πως συναλλάσσονται με ειδικούς Πελάτες (ξένες τουριστικές επιχειρήσεις) που ξέρουν να διεκδικούν χρηματική αποζημίωση και καλύπτουν την υποχρεωτική πλέον - βάσει του Π.Δ. 339/96 Περί Οργανωμένων Ταξιδιών - Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης με τυπικές καλύψεις με πολύ χαμηλά όρια (για να είναι φτηνές) και με μειωμένης "ποιότητας" συμβατικούς όρους, αφού κανένας συνήθως δεν ελέγχει. Δεν ενδιαφέρονται για την ουσία της κάλυψης της "αντικειμενικής" ευθύνης τους, η οποία μάλιστα ανάγεται σε ένα σοβαρό κίνδυνο αφού σχετίζεται με ομάδες αλλοδαπών τουριστών από προηγμένες χώρες.
Οι άνθρωποι της 1ης ΑΧiΑΣ, με εξειδίκευση στην Ταξιδιωτική Ασφάλιση και στην Επαγγελματική Αστική Ευθύνη των Ταξιδιωτικών Γραφείων / Tour Operators, βρίσκονται πάντα δίπλα στον επαγγελματία. Σε συνεργασία με κορυφαίες και αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες, μπορούν και προσφέρουν λύσεις σε ανταγωνιστικές τιμές, με ουσιαστικές καλύψεις, εξασφαλίζοντας την απροβλημάτιστη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών, με συμβόλαια Αστική Ευθύνης όπως ορίζει το ΦΕΚ 225 με «επί της ουσίας» ασφαλιστικά όρια tailor Made για την εκάστοτε επιχείρηση, με ποιοτικούς συμβατικούς όρους, ώστε και εκείνη με την σειρά την να μην πληρώνει παραπάνω από αυτά που χρειάζεται αλλά και να είναι σωστά ασφαλισμένη.
Συνεργάτης 1ης AXiA
| Συγγρού 106, 11741 Αθήνα,Τηλ.: 2130250067, Fax: 2130250073 Κιν:6947 813 271
| Αγ.Αικατερίνης 3, 19600 Μάνδρα,Τηλ.: 2105550484,2130369844
www.1axia.gr – info@1axia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου