Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Με «σάπια υλικά», υποκρισία και παραπλάνηση πάνε να «χτίσουν» το 2016, αρκετοί διαμεσολαβούντες και ασφαλιστικές εταιρίες!

Δημοσίευση: Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2016 10:51

Με «σάπια υλικά», υποκρισία και παραπλάνηση πάνε να «χτίσουν» το 2016, αρκετοί διαμεσολαβούντες και ασφαλιστικές εταιρίες!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

Με «σάπια υλικά», υποκρισία και παραπλάνηση πάνε να «χτίσουν» το 2016, αρκετοί διαμεσολαβούντες και ασφαλιστικές εταιρίες!
Καθημερινά φθάνουν στο www.NextDeal.gr πληροφορίες για τις επιλογές ενός μέρους της ασφαλιστικής αγοράς, που αφορά ασφαλιστικές εταιρίες και διαμεσολαβούντες που προσπαθεί να χτίσει τις εργασίες του 2016 με «ανακύκλωση» σάπιων υλικών του παρελθόντος που αφορά μεθόδους και πρακτικές μιας αποτυχημένης παρελθούσης εποχής αλλά και ανθρώπους που θα έπρεπε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, οι σύλλογοι και κυρίως η ΔΕΙΑ να καταδικάσουν οριστικά και να αποβάλλουν στέλνοντάς τους στον εισαγγελέα για κάθαρση!
Διαβάστε εδώ λίγα συνοπτικά:
1. Απαράδεκτες και παράνομες επαγγελματικές δοσοληψίες «μεταφέρονται» από εταιρία σε εταιρία με ιδιωτικά συμφωνητικά που διαιωνίζουν χρέη πολυετιών διαμεσολαβούντων που δεν εργάζονται ανά πελάτη, αλλά με «πακέτα» πελατών – συμβολαίων – αμοιβών.
2. Μαύροι κωδικοί είναι ζωντανοί σε μαύρα βιβλία εταιριών και μεσιτικών εταιριών.
3. Μεσιτικά και πρακτορειακά γραφεία χρωστάνε για πολλά χρόνια εκατομμύρια ασφάλιστρα και τους οφείλουν εκατομμύρια προμήθειες που ταλαιπωρούν «τα ξερά και τα χλωρά» των λογιστηρίων. Πολλά μετατράπηκαν σε δάνεια και αναγκαστικές εκτελέσεις. Κάποιοι έχασαν ήδη σπίτια και βίλλες που καρπώθηκαν άλλοι αφήνοντας οικογένειες στο δρόμο κάποιων αφελών κακοδιαχειριστών.
4. Οφειλές έγιναν «θέσεις» ιεραρχίας και μετοχές νέων σχημάτων.
5. Πολλές δήθεν «σοβαρές» εταιρίες μικρές, μεγάλες, πολυεθνικές ή Ελληνικές είχαν δοσοληψίες με εταιρίες μεσιτικές που δήθεν καταδικάζουν και πάνω τους στήριξαν παραγωγές μοιράζοντας κύπελλα και ταξίδια, απαιτώντας το «χρήμα» με ταυτόχρονες «αποκηρύξεις» προσώπων πρώην φίλων. Το www.NextDeal.gr γνωρίζει για πολλά παραλειπόμενα τέτοιων σχέσεων...
6. «Δεσπόζουσες» θέσεις κάποιων στην ιεραρχία εταιριών που τα «υλικά τους σάπισαν» ή έκλεισαν ήταν προσόντα πρόσληψης σε εταιρίες που ζούνε και αναπτύσσονται εκμεταλλευόμενοι «δένδρα» που έπεσαν και αγρίως «ξυλεύονται» μεταφέροντας παραγωγές και ανθρώπους. Συνταξιούχοι μεταφέρθηκαν σε «ένοχες» συμβάσεις με απλές εταιρίες. Δείτε τις προσλήψεις υπαλλήλων και νέες συμβάσεις κάποιων εταιριών και θα υποπτευθείτε ότι «κάτι παίζει και εκεί»... Η ασφαλιστική αγορά έχασε την αθωότητα της εδώ και καιρό. Δυστυχώς πολλοί αφελείς συνεχίζουν να είναι αφελείς.
7. Υποκρισία και παραπλάνηση επεκτάθηκε από τις ασφαλιστικές εταιρίες σε παράλληλα συνεργαζόμενα επαγγέλματα όπου έντονα κυριαρχεί το ροκάνισμα της φήμης του θεσμού, σε ζημιές, συνεργεία, πραγματογνώμονες, θραύσεις κρυστάλλων, δικηγόρους, εκκαθαριστές κλπ. κλπ. όπου αφήνουν άναυδους τους πελάτες άσχετα με το εάν αδικούνται ή παρανόμως πλουτίζουν και αδικαιολογήτως.
8. Ανεξέλεγκτα κάποιοι νεόκοποι δάσκαλοι χωρίς επαγγελματικά προσόντα εκπαιδεύουν χωρίς πιστοποίηση ή δημοσιογραφούν παραπλανώντας με λάθος δημοσιεύσεις για την πραγματική εικόνα προσώπων καιεταιριών. Παντελής η έλλειψη στις ημερήσιες εφημερίδες δημοσιεύσεων για την Ιδιωτική Ασφάλιση.
9. Άγρια εκμετάλλευση για επικοινωνιακούς λόγους κλεισίματος ομίλου ΑΣΠΙΣ χωρίς επίσημη θέση ΕΑΕΕ. Ποιες είναι τελικά οι επίσημες θέσεις για τους διαμεσολαβούντες ΑΣΠΙΔΑ, τους κωδικούς, τις ευθύνες τους; Ποιοι καρπώθηκαν παρανόμως τα χαρτοφυλάκια και διαμεσολαβούντες και στελέχη όσων συνέπραξαν; Γιατί οι διαμεσολαβητές ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ τους πελάτες τους; Γιατί δεν τους ενημερώνουν; Πώς έμειναν απ’ έξω 150.000 ΧΩΡΙΣ ενημέρωση τους; Ποιοι τρίτοι ανέλαβαν την υποστήριξη τους και όχι οι ίδιοι και γιατί; Μήπως τα συμφέροντα άλλων εταιριών που εντάχθηκαν είναι διαφορετικά;
10. Τι γίνεται με την αστική ευθύνη και νομική προστασία των διαμεσολαβούντων; Τι ισχύει με την κατάθεση στα επιμελητήρια; Γιατί υπάρχουν πολλές απόψεις και αλλού καταθέτουν και αλλού όχι; Τι διαφορές υπάρχουν σε Αττική και επαρχία;
11. Ποιοι πιστοποιούν και ποιοι επαναπιστοποιούν για τους διαμεσολαβητές; Τι ιδιότητες έχουν; Τι εμπειρίες; Που είναι το Υπουργείο Παιδείας; Ποιος ο ρόλος του ΕΙΑΣ; Ποιοι πληρώνουν και πού;
12. Ποια τα αποτελέσματα ελέγχων του ΣΔΟΕ και ΔΕΙΑ; Ποιοι πήγαν στον εισαγγελέα;
Το www.NextDeal.gr αισιοδοξεί ότι η... ανεξέλεγκτη κατηφόρα της ασφαλιστικής αγοράς κάποτε θα σταματήσει. Νέοι θεσμοί και φορείς και πρόσωπα θα φέρουν επιτέλους την Ιδιωτική Ασφάλιση στους Έλληνες επειδή... δεν πάει άλλο και επειδή δεν υπάρχει και άλλη καλύτερη λύση για τα θέματα ασφάλισης και προστασίας στην υγεία. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα οι άλλοι λαοί παγκοσμίως αυτό επέλεξαν και αυτό κάνουν. Δεν γίνεται να έχουν δίκιο οι ολίγοι της άρνησης. Υπάρχουν προϋποθέσεις και «γερά υλικά» για να χτισθεί κάτι «νέο» που υπάρχει έξω από παλιά και ετοιμόρροπα «κατασκευάσματα» του χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου