Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 20 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 20 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ

Βάλτε  αυτά τα 20 θετικά αισθήματα και συναισθήματα στην καθημερινότητά σας, έστω και σε μικρές δόσεις, και παρατηρήστε τη ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!!



ΕΥΤΥΧΙΑ– βάλτε το συναίσθημα της  ευτυχίας στην καθημερινότητά σας, νιώθοντας ευτυχία για τον εαυτό, για τους άλλους, ευτυχία για τη ζωή.

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ – αισθανθείτε ευγνωμοσύνη για τον εαυτό σας, για το ποιοι είστε και ποια είναι τα δώρα σας, ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους γύρω σας, ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής.  Η ευγνωμοσύνη συνδέεται με την  αίσθηση της εκτίμησης: εκτίμηση για τον εαυτό σας, για τους άλλους, εκτίμηση για το που είστε στη ζωή σας και για την ίδια σας τη ζωή.

ΑΓΑΠΗ – μην ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας, τους άλλους, τη ζωή… και να το δείχνουμε!

ΚΑΛΟΣΥΝΗ – ας δείχνουμε καλοσύνη, με λόγια και έργα, στον εαυτό μας, στους άλλους, στο περιβάλλον μας, -έμψυχο και άψυχο.

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ – χρειάζεται και μια δόση ευαισθησίας, προς τον ίδιο μας τον εαυτό, προς τους γύρω μας, αλλά και απέναντι στη ζωή.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – πόσο σημαντικό είναι να αισθανόμαστε ελεύθεροι στη ζωή μας, να εκτιμούμε την ελευθερία που έχουμε στον λόγο, τα έργα, την καθημερινότητα και τις επιλογές μας… και πόσο σημαντικό είναι να απελευθερωνόμαστε από φόβους, άγχη, αρνητικές σκέψεις και αρνητικές καταστάσεις…

ΕΠΙΛΟΓΗ – που και που χρειάζεται να κάνουμε ένα διάλειμμα και να συνειδητοποιούμε ότι έχουμε επιλογές, πολλές επιλογές!  Ακόμα και για όσα μας φαίνεται ότι προέρχονται από τυχαίους ή εξωτερικούς παράγοντες εξακολουθούμε να έχουμε τη μεγαλύτερη επιλογή: το πώς εμείς διαλέγουμε να αντιδράσουμε απέναντί τους

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΧΑΡΑ – ικανοποίηση και χαρά από τον εαυτό μας και για τον εαυτό μας, για τους άλλους αλλά και για τον κόσμο και τη ζωή.

ΣΥΜΠΟΝΙΑ – άλλο ένα παραγνωρισμένο συναίσθημα, σημαντικό όμως για την προσωπική μας ευεξία: η συμπόνια για τον εαυτό μας, για τους άλλους, για τη ζωή. Συμπονώ σημαίνει παραδέχομαι και αποδέχομαι αυτό που νιώθω, χωρίς να το κατακρίνω, χωρίς να τσακίζω τον εαυτό μου ή τους άλλους με ανελέητη κριτική.

ΕΙΡΗΝΗ – ας μη ξεχνάμε πόσο θετικό και όμορφο είναι να αισθανόμαστε ότι είμαστε σε ειρήνη και αρμονία με τον εαυτό μας, με τους άλλους, με τη ζωή ολόκληρη.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ – αυτό σημαίνει αυτογνωσία, κατανοώ τον εαυτό μου, κατανοώ τους άλλους (ή, έστω, προσπαθώ), αποκτώ μια ευρύτερη διάσταση για να κατανοήσω τη ζωή σε όλες της τις διαστάσεις.

ΝΟΙΑΞΙΜΟ – βάλτε μια νότα νοιαξίματος και φροντίδας στη ζωή σας για τον εαυτό σας, τους άλλους, το κοινωνικό και φυσικό σας περιβάλλον.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ – οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι!  Δέστε τα πράγματα από την αισιόδοξη και θετική πλευρά τους σε σχέση με τον εαυτό σας, με τους γύρω σας, με τη ζωή!

ΘΑΡΡΟΣ – χρειάζεται να έχουμε θάρρος στη ζωή μας, με τον εαυτό μας, με τους άλλους, με τις επιλογές και τις αποφάσεις μας.

ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ – μάθετε να συγχωρείτε τα λάθη σας και τα λάθη των άλλων, για να νιώθετε όμορφα και θετικά.

ΑΠΟΔΟΧΗ – για αλλαγή, υιοθετήστε στάσης αποδοχής του εαυτού σας, των άλλων, της ζωής σας!

ΑΦΘΟΝΙΑ – μάθετε να εκτιμάτε και να χαίρεστε την όποια αφθονία στη ζωή σας (όχι υλική, αλλά συναισθηματική, κοινωνική, οποιαδήποτε μορφή σας κάνει να νιώθετε ‘πλούσιοι’ και ‘γεμάτοι’ εσωτερικά).
   
ΤΥΧΕΡΟΣ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ – συναισθανθείτε πόσο τυχεροί και ευλογημένοι είστε εσείς οι ίδιοι, οι γύρω σας, η ζωή!  

ΠΑΘΟΣ – το πάθος έχει πολλές εκφάνσεις και πάντα δίνει νόημα και αξία στη ζωή: βάλτε πάθος στη ζωή σας, δείξτε πάθος για τον εαυτό σας, για τους άλλους, μην προσπερνάτε αδιάφορα και με βαρεμάρα.


ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ – επικεντρωθείτε στο να μάθετε να αισθάνεστε ανακούφιση, να σας φεύγει το βάρος στο στήθος όταν σκέφτεστε για τον εαυτό σας, για τους άλλους και για τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου