Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

OI ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥΣ Κ ΤΗΝ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ!

Ανταγωνιστικές κινήσεις σε βάρος διαμεσολαβούντων ασφαλιστών για απόσπαση παραγωγής!

   
Δυστυχώς πυκνώνουν τα παράπονα πολλών διαμεσολαβούντων εξαιτίας συμπεριφορών εταιριών που ανταγωνίζονται με διάφορους τρόπους τους νυν και πρώην συνεργάτες τους.
Στο www.nextdeal.gr και τον εκδότη του κ. Ευάγγελο Σπύρου γραπτώς και προφορικώς φθάνουν καθημερινά πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται επώνυμα και μη επώνυμα στελέχη της αγοράς.
Οι ασφαλιστές μας νοιώθουν αβοήθητοι.
Εκτός από τα πολλά τιμολόγια που χρησιμοποιούν πολλές εταιρίες και τα «παρατράγουδα» του INTERNET υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για απευθείας τηλεφωνικές επικοινωνίες υπαλλήλων εταιριών που προσπαθούν να αποσπάσουν συμβόλαια πρώην συνεργατών τους.
Μεγάλο «ατόπημα» αντίθετο στην καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη είναι και οι «δήθεν ενημερώσεις» προφορικά (μέσω άλλων ασφαλιστών) ή με επιστολές για «αποχώρηση» από την εταιρία παλαιών συνεργατών και ανάθεση του συμβολαίου σε «νέους»…
Το φαινόμενο αυτό που χρησιμοποίησαν παλαιότερα κάποιες εταιρίες και για το οποίο ΔΕΝ αντέδρασαν όσο θα έπρεπε οι σύλλογοι είναι ένα από τα μελανώτερα σημεία στις σχέσεις εταιριών – ασφαλιστών (είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό μια σύγκρουση μεγάλου αριθμού ασφαλιστών και γραφείων Agency με τον επικεφαλής των πωλήσεων που το nextdeal.gr γνωρίζει και ελπίζει να λήξει «πολιτισμένα»). Κάποιοι νομίζουν ακόμα κύριοι της ΔΕΙΑ ότι οι ασφαλιστές τους είναι «στυμμένες λεμονόκουπες».
Ο σύλλογος ασφαλιστών ΠΣΑΣ απουσιάζει αφήνοντας απροστάτευτους τους ασφαλιστικούς συμβούλους οι οποίοι τους «γύρισαν» την πλάτη τους, νοιώθοντας ότι «κακώς» χρησιμοποιούν τον όρο ότι είναι εκπρόσωποί τους τη στιγμή που τα μέλη που ψηφίζουν στον ΠΣΑΣ δεν υπερβαίνουν τα 30 άτομα!
Αναλυτικές επιστολές μεταξύ μεσιτών και εταιριών είναι στα χέρια δημοσιογράφων του nextdeal.gr που αποκαλύπτουν με στοιχεία και αριθμούς συμβολαίων δυσκολίες σε συνεργασίες που έληξαν, σε προμήθειες, σε ανανεωτήρια, σε προσφορές που δέχονται εσωτερικό ανταγωνισμό.
Έχουμε αλληλογραφία μεταξύ μεσιτικού γραφείου και εταιρίας στη Βόρεια Ελλάδα όπου η τελευταία πράξη 30 του Διοικητή Τράπεζας Ελλάδος ερμηνεύεται διαφορετικά σχετικά με τις σχέσεις ασφαλιστών – εταιρίας και μάλλον θα καταλήξουν στα δικαστήρια… και οι δυο πλευρές υποστηρίζουν ότι εφαρμόζουν… «κείμενη νομοθεσία»…
Οι μέρες που περνάνε οι διαμεσολαβούντες μας είναι σκληρές και τους «ματώνουν» όπως αναφέρθηκε πρόσφατα από Διευθύνοντα Σύμβουλο Ελληνικής Εταιρίας.
Είναι κρίμα να δυσκολεύονται τώρα που οι συνθήκες εργασίας τους είναι απάνθρωπες και η προμήθειά τους σε πολλά ασφαλιστήρια κατέβηκε σε μονοψήφιο αριθμό ευρώ ανά συμβόλαιο!
Ευτυχώς δε συμφωνούν όλες οι εταιρίες με αυτές τις πρακτικές και οι ελπίδες ανάκαμψης δεν τελείωσαν.
Το www.nextdeal.gr, πρώτο με διαφορά σε ενημέρωση και πάντα κοντά στην πρώτη γραμμή για 10ετίες, επισημαίνει με λύπη ότι η μετάβαση στη νέα ασφαλιστική εποχή θα έχει απώλειες και σε εταιρίες και σε ασφαλιστές, αλλά ας μείνουν ως εξαίρεση και όχι γενικευμένη πρακτική. Καταδικάζουμε αυτές τις εταιρίες που υποβαθμίζουν τη σπουδαιότητα του ασφαλιστή – διαμεσολαβητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου