Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Χωρις ασφαλιση υγειας οσοι εχουν οφειλες στη ΟΑΕΕ

Χωρίς ασφάλιση υγείας όσοι έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ

Εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, αναφέρεται ότι δεν θα δίνεται καμία παροχή υγείας σε όσους έχουν οφειλές προς το ταμείο ή δεν έχουν προβεί σε ρυθμίσεις αυτών των οφειλών.
Ενώ για όσους εγγράφονται για πρώτη φορά στο ασφαλιστικό ταμείο θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα τετράμηνο ασφάλισης για την έκδοση ασφαλιστικής ικανότητας για παροχή υπηρεσιών υγείας .
Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει :
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν καταβληθεί προς τον ΟΑΕΕ οι απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές πάσης φύσεως (εγγραφής, σύνταξης, υγείας) της τελευταίας τριετίας πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης για τη χορήγηση βιβλιαρίου υγείας.
Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος διακόψει την άσκηση του επαγγέλματός του, δικαιούται παροχές του κλάδου υγείας για ένα έτος από τη διακοπή της ασφάλισης, υπό την προϋπόθεση ότι έχει εξοφλήσει όλες τις οφειλόμενες εισφορές, ή έχει υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρεί τους όρους της. Ο υποψήφιος συνταξιούχος που έχει υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης δικαιούται παροχές κλάδου υγείας από τον Οργανισμό μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση. Προϋπόθεση να μην υπάγεται σε ασφάλιση άλλου οργανισμού κύριας ασφάλισης ή του δημοσίου, να μην έχει οφειλές και να πληροί τους όρους συνταξιοδότησης του ΟΑΕΕ. Σε περίπτωση συνταξιούχου με διαδοχική ασφάλιση, το δικαίωμα για παροχές ασθενείας διατηρείται από τον ασφαλιστικό φορέα που προέκυψε ο ασφαλιστικός κίνδυνος, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οφειλές. Ασφαλισμένοι που διέκοψαν το επάγγελμά τους δικαιούνται να συνεχίσουν προαιρετικά στους δύο κλάδους ασφάλισης του ΟΑΕΕ, δηλαδή είτε μόνο στον κλάδο σύνταξης, είτε μόνο στον κλάδο υγείας, είτε και στους δύο κλάδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου