Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

AΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ...

Οι νέες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ δρομολογούνται άμεσα και σε συνδυασμό με το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο δημόσιο τομέα και ειδικά στο χώρο της υγείας.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόφαση του κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προτείνει στη Βουλή την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά και μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας από το δημόσιο σύστημα Υγείας και τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, έτσι όωπς λειτουργούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες

Οι αλλαγές αυτές σηματοδοτούν την αλλαγή σελίδας στον ΕΟΠΥΥ συμπαρασύροντας και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης αναφερόμενος στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στον ΕΟΠΥΥ δήλωσε τα εξής:

«Έγινε Συμβούλιο Κυβερνητικής Μεταρρυθμίσεως προ δύο εβδομάδων, όπου συζητήθηκε το θέμα του ΕΟΠΥΥ και με τον κ. Πρωθυπουργό και με τον κ. Βενιζέλο. Εκεί ελήφθη η απόφαση για το ποια θα είναι η πρόταση της Κυβερνήσεως. Η υλοποίησή της φυσικά θα αποφασιστεί από τη Βουλή.


Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ είναι αγοραστής τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα αλλά και πάροχος υπηρεσιών υγείας. Τώρα θα γίνει μόνο αγοραστής.

Ο λόγος είναι ότι όλες οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, μέχρι τη δεκαετία του 80’ είχαν και τους δύο ρόλους, του αγοραστή και του παρόχου. Στην πορεία όλες έγιναν μόνο αγοραστές, γιατί κατάλαβαν ότι κοστίζει πολύ να συντηρούν δικές τους μονάδες παροχής. Αντιθέτως μείωναν πολύ το κόστος τους, εάν ήταν μόνο αγοραστές.

Με αυτό το μοντέλο λειτουργίας θέλουμε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρημάτων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, απολαμβάνοντας χαμηλότερες τιμές και υψηλότερη ποιότητα.

Στο θέμα του αγοραστή συμφωνεί ακόμη και η αξιωματική αντιπολίτευση που σε όλα λέει «όχι», ασχέτως στο τι θα κάνει. Τόσο το σχέδιο του κ. Βαρνάβα, όσο και το σχέδιο του κ. Μπασκόζου, προϋποθέτουν τη μεταφορά των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό τις Υ.Πε., άρα το ΕΣΥ. Άρα, υπάρχει γενική συμφωνία όλων, εκτός του ΚΚΕ».

Read more: http://www.onmed.gr/politiki-ygeias/303442/mono-agorastis-upiresion-ugeias-telika-o-eopuu/#ixzz2kYj7y4Md

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου