Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τα οφέλη του (γυναικείου) αυνανισμού

Ένας στους πέντε άνδρες παραδέχονται ότι αυνανίζονται τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα για τη σεξουαλική υγεία και συμπεριφορά, που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Ωστόσο, μόλις 5% των γυναικών ηλικία 25-29 ετών παραδέχονται ότι κάνουν το ίδιο. Με αφορμή αυτά τα δεδομένα, οι ειδικοί απαριθμούν τα οφέλη του γυναικείου αυνανισμού.

1. Ενισχύει τους μύες του πυελικού εδάφους.
Eίναι σαν να κάνετε ασκήσεις Kegel, σαν να γυμνάζετε δηλαδή τις ασκήσεις που συγκρατούν τη μήτρα. Όσο πιο γυμνασμένοι είναι οι μύες της περιοχής, τόσο περισσότερο απολαμβάνετε το σεξ, ενώ προλαμβάνετε και την εμφάνιση ακράτειας, σε μεγαλύτερη ηλικία.

2. Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.
Η μοναχική “εξερεύνηση” θα απελευθερώσει ενδορφίνες και ορμόνες που ενισχύουν τη διάθεση, θα μειώσει το στρες και την έντασή σας και θα περιορίσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Επίσης, θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.
3. Ανκουφίζει από τον πόνο.
Οι ορμόνες της ικανοποίησης μπορούν να εξαφανίσουν πόνους όπως οι πονοκέφαλοι, ο πόνος της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και ο πόνος της περιόδου. Ένας καλός οργασμός μειώνει πάντοτε τον πόνο.
4. Θα αποκαλύψει τις βαθύτερες σεξουαλικές φαντασιώσεις σας.
Όταν είστε μόνη σας, το μυαλό σας είναι ελεύθερο να σκεφθεί και να φανταστεί σεξουαλικά σενάρια που ίσως να θελήσετε στο μέλλον να κάνετε πράξη.
5. Δεν χρειάζεται να φτιάξετε ατμόσφαιρα.
Δεν χρειάζεται να εντυπωσιάσετε κάποιον.
6. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα το σώμα σας.
Δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο “περίπλοκες” στο θέμα σεξ, μία τέτοια εξερεύνηση μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να μάθει τι της αρέσει και τι μπορεί να την “απογειώσει”.
7. Δεν υπάρχουν κίνδυνοι.
Ούτε για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ούτε για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
8. Θα τονώσει τη λίμπιντό σας.
Θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο άνετα με το σώμα και τη σεξουαλικότητά σας, άρα θα βελτιώσει και το σεξ με τον σύντροφό σας. Γενικά για το σεξ ισχύει το “αν δεν το εξασκείς, το χάνεις”.
9. Oι επιλογές είναι όλες δικές σας.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε για το τι του αρέσει, ούτε για το ποια είναι η αγαπημένη του στάση στο σεξ.
10. Θα νιώσετε ωραία.
Αυτός είναι ο καλύτερος λόγος από όλους.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου