Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Έμπειροι συντονιστές ετοιμάζονται για το νέο ΔΣ του ΠΣΣΑΣ (Σύνδεσμος Συντονιστών)

Έμπειροι συντονιστές ετοιμάζονται για το νέο ΔΣ του ΠΣΣΑΣ (Σύνδεσμος Συντονιστών)

   
Κινήσεις προετοιμασίας για τις προσεχείς εκλογές του συνδέσμου συντονιστών ασφαλιστικών συμβούλων με στόχο την ανάληψη της προεδρίας και αλλαγές στο ΔΣ γίνονται αυτή την εποχή από έμπειρους συντονιστές που ασκούν αποκλειστικά το επάγγελμα του συντονιστή όπως ορίζει ο νόμος και οι διατάξεις της ΤτΕ.
Διαμαρτύρονται έντονα για την τύχη των συναδέλφων τους μετά τις ενέργειες που γίνονται σε βάρος τους από επιδιώξεις εταιριών με διαμεσολαβούντες του Agency όπως επεμβάσεις στις συμβάσεις, εκβιασμοί παραίτησης, μεταφορές χαρτοφυλακίων, αλλαγές και εντάξεις σε άλλα Agency ασφαλιστικών συμβούλων τους, πιέσεις για μετατροπές συμβολαίων ισόβιας κάλυψης και για παραγκωνισμού του ρόλου των ασφαλιστών έναντι της τραπεζικής επίθεσης.
Ενδιαφέρον έχουν πολλές πληροφορίες που φθάνουν στο www.nextdeal.gr για χαλαρή αντιμετώπιση των επιθέσεων που γίνονται προς τα δίκτυα Agency από το υπάρχον ΔΣ σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθούν πολλές εταιρίες σε βάρος κυρίως του Agency Ζωής που παράγει και το μεγαλύτερο κομμάτι συμβολαίων. Η οικονομική κατάσταση πολλών συνέπεια των ανωτέρω είναι τραγική!
Στέλεχος της αγοράς με επιστολή του επισημαίνει να εξετασθεί και η ορθότητα και νομιμότητα της ταυτόχρονης ιδιότητας μελών του ΔΣ πράκτορος και συντονιστού με παράλληλη άσκηση και των δύο. Το ίδιο ανέφερε και Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλης εταιρίας που τιμά το Agency. Οι ορισμοί του τι είναι συντονιστής και τι πράκτωρ στην ιστοσελίδα της Τραπέζης της Ελλάδος (bankofgreece.gr – τράπεζα-εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης- ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές – ασφαλιστικός πράκτωρ – συντονιστής ασφαλιστικών συμβούλων) είναι σαφείς και ότι συντονιστής είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο για λογαριασμό μιας ασφαλιστικής επιχείρησης ζωής ή και μιας μόνο ασφαλιστικής επιχείρησης ασφαλίσεων κατά ζημιών έναντι προμήθειας διαμεσολαβεί στη σύναψη ασφαλιστικών συμβάσεων διαμέσου ομάδας ασφαλιστικών συμβούλων τους οποίους επιλέγει, εκπαιδεύει και εποπτεύει.
Οι κανονισμοί της ΤτΕ ΔΕΝ εφαρμόζονται και αρκετοί πρώην συντονιστές που σήμερα είναι πράκτορες εμφανίζονται ως συντονιστές και ίσως να είναι και μέλη του ΠΣΣΑΣ.
Οι νέοι διεκδικητές θέσεων στο ΔΣ του ΠΣΣΑΣ δηλώνουν ότι θα κάνουν ανακοινώσεις για ζητήματα συμβάσεων, για την νομιμότητα εταιριών που εκμεταλλεύονται τη θέση τους του δυνατού και πιέζουν για υπογραφές νέων συμβάσεων που αναιρούν κεκτημένα πολλών ετών και ότι αυτό νομικά μπορεί να ανατραπεί, για τη διεκδίκηση χαρτοφυλακίων που μεταφέρθηκαν παρανόμως και πολλά άλλα που υποβάθμισαν τη θέση των συντονιστών, όπως υποστηρίζουν.
Τέλος στο www.nextdeal.gr φθάνουν αρκετές αγωγές μεταξύ εταιριών και συντονιστών που αποδεικνύουν ότι είναι πολλά αυτά που δείχνουν απειρία στελεχών και μεθόδους που δεν ταιριάζουν στην εποχή του SOLVENCY και το ρόλου της εποπτείας που δε θα ανεχθεί μη νόμιμες ενέργειες σε βάρος των «αδυνάτων» και κυρίως των καταναλωτών, αφού όλα εκεί καταλήγουν όπως πχ οι πιέσεις για ακυρώσεις ή μετατροπές παλαιών συμβολαίων σε βάρος ασφαλισμένων, οδηγώντας πολλούς διαμεσολαβητές να μη μπορούν να «κοιτάξουν στα μάτια» τους πελάτες τους και να νοιώθουν ποιοι λένε ψέματα… Η οικονομική κρίση μάλλον οδηγεί σε νέα μέτωπα την πολύπαθη αγορά μας που ψάχνεται για το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου