Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Μάνατζερ Ασφαλειών
5 Δεκεμβρίου 2014
Συντονιστής, Πράκτορας ή Σύμβουλος, οι ώρες που έχει στη διάθεσή του ο καθένας κάθε μέρα είναι οι ίδιες. Το πως τις χρησιμοποιεί έχει μεγάλη σημασία για την επιτυχία ή την αποτυχία του.
Όσο πιο οργανωμένος είναι κανείς, τόσο καλύτερα διαχειρίζεται το γραφείο του ή τη δουλειά του. Ένας τρόπος για να προλαβαίνει να τα κάνει όλα μέσα στην εβδομάδα είναι να «αναθέσει» στην κάθε μέρα μια διαφορετική δραστηριότητα.
Κανείς δεν μπορεί σα στρατιωτάκι να κάνει κάθε μέρα τα ίδια πράγματα. Όμως καλό είναι να υπάρχει στο μυαλό ένα πλάνο και κάθε μέρα της εβδομάδας να έχει ταυτιστεί και με ένα διαφορετικό καθήκον.
Αλλιώς περνάει ο καιρός, οι μέρες φεύγουν με μικρά ανιερά καθήκοντα και οι μεγάλες αποστολές (βλ. Στρατολόγηση) αναβάλονται επ’ αόριστον, με αποτέλεσμα τον πανικό όταν έρθει η ώρα τους.
Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να δαμάσει εντελώς το χρόνο του, ειδικά όταν αντικείμενο της δουλειάς του είναι οι... άλλοι άνθρωποι. Όμως προσοχή: Κοιτάξτε να διαμορφώνετε εσείς την ατζέντα σας αλλιώς κινδυνεύετε να σας πιάσουν στον ύπνο και να την διαμορφώσουν οι άλλοι!
Ενώ όταν έχετε συγκεκριμένο καθήκον για την κάθε στιγμή, ξέρετε που βρίσκεστε, ελέγχετε τα πράγματα και μπορείτε να κρίνετε εάν σας συμφέρει να διακόψετε αυτό που κάνετε για κάτι άλλο, ή όχι.
Δευτέρα
Η Δευτέρα είναι κατά παράδοση μέρα αφιερωμένη στους άλλους. Μετά το πρωινό μήτινγκ όπου ανανεώνονται οι στόχοι της ομάδας για την εβδομάδα που ξεκινά, η πόρτα παραμένει ανοιχτή για να διεκπεραιωθούν διάφορες εκκρεμότητες διοικητικού ή γραφειοκρατικού περιεχομένου και να απαντηθούν ερωτήσεις και απορίες συνεργατών, εσωτερικών και εξωτερικών (δημιουργούνται πολλές μετά τα μήτινγκ). Μόνο όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουν πάρει τις απαντήσεις τους και μπορούν να αφοσιωθούν στη δουλειά τους, χωρίς να σας διακόπτουν, μπορείτε να αφοσιωθείτε και εσείς στα υπόλοιπα καθήκοντά σας. Η μέρα όμως έχει τελειώσει.
Τρίτη & Τετάρτη
Εφόσον ο μεγάλος όγκος των αιτημάτων των συνεργατών έχει διεκπεραιωθεί (γιατί όλο και κάτι προκύπτει κάθε μέρα), οι δύο μέρες αυτές είναι απαραίτητο να αφιερώνονται εξ’ ολοκλήρου στη σπουδαιότερη αποστολή του Μάνατζερ των Ασφαλειών: Στο «κόουτσινγκ» των Συμβούλων του. Σε μια σειρά από προσωπικές συναντήσεις εντοπίζονται τα προβλήματα (και οι επιτυχίες), βελτιώνονται οι παρουσιάσεις, διορθώνονται οι τεχνικές, συζητούνται οι συστάσεις, αναλύονται οι προτάσεις σε πελάτες.
Πέμπτη
Η Πέμπτη είναι η μέρα Στρατολόγησης. Η μέρα που πραγματοποιούνται συνεντεύξεις ή εξωτερικά ραντεβού με σκοπό τις δημόσιες σχέσεις. Επισκέψεις σε κέντρα επιρροής ή σε επαφές που σχετίζονται με το επάγγελμα. Σήμερα είνια η μέρα για μια βόλτα και από τα κεντρικά.
Παρασκευή
Η Παρασκευή είναι προσωπική μέρα. Μέρα για περισυλλογή, για προσωπική ανάπτυξη, για πληροφόρηση, για έρευνα. Μέρα για να «καθαρίσετε» το mail σας, να απαντήσετε σε ό,τι δεν έχετε απαντήσει, να διεκπεραιώσετε ό,τι διοικητικό μαζεύτηκε τις προηγούμενες μέρες. Είναι η μέρα που μπορείτε, ιδίως μετά το μεσημέρι, να κλείσετε την πόρτα σας. Αρκετά δώσατε στους υπόλοιπους, πρέπει να αφιερώνετε και λίγο χρόνο στην προσωπική σας «ανασυγκρότηση». Να σκεφτείτε όσα προέκυψαν την εβδομάδα που πέρασε, να πάρετε αποφάσεις ή να κάνετε τηλεφωνήματα.
Έχει μεγάλη σημασία την Παρασκευή το απόγευμα να φεύγετε από το γραφείο με τις εκκρεμότητες ταξινομημένες, αν όχι τακτοποιημένες, και έχοντας, όσο είναι δυνατόν, ολοκληρώσει ένα κύκλο δουλειάς, ώστε να μπορέσετε να ξεκινήσετε εκ νέου την Δευτέρα.
Τα περισσότερα πράγματα που κάνουμε μπορούμε να τα προγραμματίσουμε. Βεβαίως, τα προγράμματα δεν σκαλίζονται σε...βράχους. Μπορείτε να τα προσαρμόζετε ανάλογα με ό,τι προκύψει. Είναι όμως απαραίτητα για να μην παραμελείτε τα σημαντικά και να μην παρασύρεστε προς χίλιες δύο διαφορετικές κατευθύνσεις που δεν προσθέτουν καμία αξία, με αποτέλεσμα να βρεθείτε ξαφνικά εκτός... πορείας!
Σε κάθε περίπτωση, όταν θέλετε να αξιολογήσετε τον επαγγελματικό σας εαυτό, μπορείτε να του κάνετε τις εξής ερωτήσεις:
- Έχουν μεγάλη σημασία αυτά που κάνω;
- Ποιά από αυτά έχουν μικρό ρίσκο και μεγάλη απόδοση; Ποιά έχουν μεγάλο ρίσκο και μικρή απόδοση;
- Τι θα μπορούσα να έχω κάνει που θα είχε φέρει καλύτερα και περισσότερα αποτελέσματα;
- Μήπως ασχολήθηκα με τις επείγουσες αντί με τις σημαντικές δραστηριότητες, δίνοντας υπερβολική σημασία σε λεπτομέρειες;
Καλή επιτυχία!
Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.
Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου