Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Φθηνότερα ασφάλιστρα προσφέρουν τα νοσοκομειακά προγράμματα 3ης γενιάς


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Φθηνότερα ασφάλιστρα έως και 40% περίπου, σε σχέση με τα παλιά παραδοσιακά ασφαλιστικά συμβόλαια υγείας, εξασφαλίζουν τα νοσοκομειακά προγράμματα που διατίθενται από την ασφαλιστική αγορά και αφορούν σε συνεργασία με συγκεκριμένους ιατρικούς ομίλους. Πρόκειται για την τρίτη γενιά νοσοκομειακών προγραμμάτων που λειτουργούν στη βάση εμπορικών συμφωνιών που συνάπτουν ασφαλιστικές εταιρείες με μεγάλα νοσοκομεία, εξασφαλίζοντας φθηνότερα ασφάλιστρα, αλλά κάλυψη με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η βασικότερη διαφορά είναι ουσιαστικά ότι δεν πρόκειται για ισόβια κάλυψη την οποία η ασφαλιστική εταιρεία δεσμεύεται ότι θα τηρήσει σε βάθος χρόνου, ούτε καν για ετήσια ανανεούμενη ασφάλιση, δηλαδή μια κάλυψη που η ασφαλιστική εταιρεία δεσμεύεται ότι θα ανανεώνει με συνέπεια κάθε χρόνο. Αντίθετα, πρόκειται για μια εμπορική συμφωνία που έχει υπογράψει με ένα ή περισσότερα νοσοκομεία για την κάλυψη ενός αριθμού πελατών και η διάρκεια της οποίας πέραν του χρόνου εξαρτάται από την εμπορική πολιτική του νοσοκομείου και όχι της ασφαλιστικής εταιρείας.

Το πλεονέκτημα αυτών των προϊόντων είναι ότι πρόκειται για φθηνότερα και πολύ πιο προσιτά προγράμματα για σημαντικό τμήμα του πληθυσμού με χαμηλό εισόδημα. Ενδεικτικό είναι ότι το κόστος ενός τέτοιου προϊόντος –ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του (π.χ. ύψος της απαλλαγής 500 ευρώ, κάλυψη έως 250.000 ευρώ για έναν ασφαλισμένο 50 ετών)– διαμορφώνεται σήμερα στα 1.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ένα ετησίως ανανεούμενο στοιχίζει περίπου 1.300 ευρώ τον χρόνο. Αντίστοιχα ένα παλιό συμβόλαιο τύπου ισόβιας κάλυψης μπορεί να στοιχίζει έως και 1.800 ευρώ τον χρόνο.

Παρόμοια προϊόντα υπήρχαν μέχρι πρόσφατα σε επίπεδο πρωτοβάθμιας υγείας, τα οποία εξασφάλιζαν ένα συγκεκριμένο αριθμό π.χ. δωρεάν εξετάσεων ή ιατρικών επισκέψεων σε προσιτό κόστος και σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα. Τα προγράμματα αυτά επεκτείνονται πλέον και σε επίπεδο δευτεροβάθμιας υγείας, δηλαδή νοσοκομειακής περίθαλψης και χαρακτηρίζονται ως προγράμματα τρίτης γενιάς (τύπου capitation στην ασφαλιστική ορολογία), προκειμένου να γίνουν διακριτά με τους άλλους δύο βασικούς τύπους ασφαλιστικών συμβολαίων, δηλαδή:

• τα ισόβιας κάλυψης ασφαλιστικά προγράμματα, που κυκλοφορούσαν μέχρι πρόσφατα στην αγορά και στα οποία η ασφαλιστική εταιρεία δεσμεύεται έναντι του ασφαλισμένου ότι θα διατηρήσει το ίδιο πρόγραμμα με τα ίδια χαρακτηριστικά ισοβίως για τον ασφαλισμένο και

• τα ετησίως ανανεούμενα ασφαλιστικά προγράμματα, στα οποία η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ισόβια δέσμευση, αλλά υποχρεώνεται να ανανεώνει κάθε χρόνο το ίδιο πρόγραμμα για όλο το πελατολόγιό της και ότι τυχόν κατάργησή του δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα για συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών, αλλά για το σύνολο του πελατολογίου.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Σεξ: Οι 4 μεγαλύτεροι μύθοι για το πώς να ικανοποιήσεις μια γυναίκα

Σεξ: Οι 4 μεγαλύτεροι μύθοι για το πώς να ικανοποιήσεις μια γυναίκα: Η σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας αποτελεί για τους περισσότερους άντρες ένα «μυστήριο» με το οποίο μάλλον προτιμούν να μην ασχοληθούν. Ωστόσο, το μόνο μυστήριο που υπάρχει στο τι ικανοποιεί μια γυναίκα στο σεξ, είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες που να ισχύουν για όλες τις γυναίκες.

7 λόγοι για να κάνετε σεξ (έτσι ξαφνικά)

7 λόγοι για να κάνετε σεξ (έτσι ξαφνικά): Μην κρατάτε το σεξ για ειδικές περιπτώσεις και μην το αναβάλλετε, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή. Όσο πιο πολύ σεξ κάνετε χωρίς ιδιαίτερο λόγο, τόσο περισσότερο σεξ θα έχετε γενικά στη ζωή σας. Θέλετε να σας δώσουμε εμείς κάποιους λόγους για να ...κάνετε την αρχή;

Φως στον γυναικείο οργασμό έριξαν οι επιστήμονες

Η φύση του γυναικείου οργασμού αποτελεί αντικείμενο μελέτης εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Σήμερα, αυτό που προσπαθούν να απαντήσουν οι επιστήμονες είναι το αν ο οργασμός μπορεί να παραχθεί μόνο με κολπική διέγερση ή αν είναι πάντοτε απαραίτητη η διέγερση και της κλειτορίδας.
Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Socioaffective Neuroscience & Psychology αναφέρει ότι τα πράγματα είναι ακόμη πιο πολύπλοκα- οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν οργασμό από μία ή περισσότερες αισθητηριακές πηγές.
Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής ψυχολογίας Jim Pfaus, και οι συνεργάτες του θέλησαν να ρίξουν φως στη διαμάχη μεταξύ του κλειτοριδικού έναντι του κολπικού οργασμού. Kαι κατέληξαν σε νέα συμπεράσματα σε σχέση με την κατανόηση του γυναικείου οργασμού. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που περιλαμβάνει πολύ περισσότερες περιοχές από όσες φανταζόμασταν: την έξω κλειτορίδα, την εσωτερική περιοχή που είναι γνωστή ως σημείο G, οτν τράχηλο αλλά και την αισθητηριακή διέγερση άλλων, μη γεννητικών περιοχών του σώματος, όπως των θηλών, των χειλιών, των αυτιών, του λαιμού, των δακτύλων, ακόμη και των δακτύλων των ποδιών.
"Με την εμπειρία, η γυναίκα μπορεί να πετύχει οργασμό με τη διέγερση ενός ή όλων αυτών των ζωνών μαζί. Γενικά, η επίτευξη του οργασμού περιλαμβάνει ένα σετ από αισθητηριακά ερεθίσματα, κινήσεις, στάσεις και διεγέρσεις, έναν συνδυασμό αισθητηριακών ερεθισμάτων", σημειώνει ο Pfaus.
Μάλιστα, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να αλλάξει στη διάρκεια της ζωής της γυναίκας- σε διαφορετικές συνθήκες, με διαφορετικούς συντρόφους και με διαφορετικούς τύπους αισθητηριακών ερεθισμάτων, μια γυναίκα μπορεί να έχει διαφορετικούς οργασμούς.
"Ο οργασμός δεν είναι απαραίτητο να έρχεται από ένα σημείο, ούτε από όλα τα σημεία μαζί. Και τίποτα από όσα αναφέραμε δεν ισχύει για κάθε γυναίκα", σημειώνουν οι ειδικοί. Ο Pfaus ελπίζει ωστόσο ότι η συγκεκριμένη εργασία θα περάσει το μήνυμα ότι ο γυναικείος οργασμός δεν είναι απλώς μία διαφορετική εκδοχή της ανδρικής εκσπερμάτισης.
"Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν μια σειρά από οργασμικές εμπειρίες. Ο ερωτικός χάρτης του γυναικείου σώματος δεν είναι σταθερός, αλλά είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης, εμπειρίας και σύνθεσης".

Οι γυναίκες που κάνουν περισσότερο σεξ έχουν καλύτερη μνήμη

Το πώς το σεξ επηρεάζει τον εγκέφαλο της γυναίκας, και συγκεκριμένα την περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματα, τη μνήμη και το νευρικό σύστημα, εξέτασαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά.
Στη μελέτη έλαβαν μέρος 78 γυναίκες κάτω από την ηλικία των 30, οι οποίες κλήθηκαν να κάνουν ένα τεστ μνήμης που περιλάμβανε πρόσωπα ατόμων και αφηρημένες έννοιες. Συμπλήρωσαν επίσης ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη σχυνότητα των σεξουαλικών τους επαφών και τη χρήση ή μη αντισύλληψης σε αυτές.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που έκαναν συχνότερα σεξ είχαν βελτιωμένες επιδόσεις στην ανάκληση αφηρημένων λέξεων. Το σεξ δεν φάνηκε ωστόσο να επηρεάζει θετικά την ικανότητά τους να θυμούνται πρόσωπα.
Τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behaviour υποδεικνύουν ότι το σεξ συνδέεται συχνά με τη λειτουργία της μνήμης και τον ιππόκαμπο. Αυτό ίσως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι το σεξ αποτελεί μια μορφή άσκησης ή με το γεγονός ότι βοηθά στην ανακούφιση από ψυχικές καταστάσεις, όπως η κατάθλιψη και το στρες, που επιδρούν στη μνήμη.
“Οι χημικές ουσίες που συνδέονται με την ανταμοιβή στον εγκέφαλο –ορμόνες και νευροδιαβιβαστές- σχετίζονται τόσο με τη μνήμη όσο και με τη σεξουαλική δραστηριότητα”, σημείωσε ο καθηγητής ψυχολογίας από το McGill, Jens Pruessner.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τα οφέλη του (γυναικείου) αυνανισμού

Ένας στους πέντε άνδρες παραδέχονται ότι αυνανίζονται τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα για τη σεξουαλική υγεία και συμπεριφορά, που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Ωστόσο, μόλις 5% των γυναικών ηλικία 25-29 ετών παραδέχονται ότι κάνουν το ίδιο. Με αφορμή αυτά τα δεδομένα, οι ειδικοί απαριθμούν τα οφέλη του γυναικείου αυνανισμού.

1. Ενισχύει τους μύες του πυελικού εδάφους.
Eίναι σαν να κάνετε ασκήσεις Kegel, σαν να γυμνάζετε δηλαδή τις ασκήσεις που συγκρατούν τη μήτρα. Όσο πιο γυμνασμένοι είναι οι μύες της περιοχής, τόσο περισσότερο απολαμβάνετε το σεξ, ενώ προλαμβάνετε και την εμφάνιση ακράτειας, σε μεγαλύτερη ηλικία.

2. Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.
Η μοναχική “εξερεύνηση” θα απελευθερώσει ενδορφίνες και ορμόνες που ενισχύουν τη διάθεση, θα μειώσει το στρες και την έντασή σας και θα περιορίσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Επίσης, θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.
3. Ανκουφίζει από τον πόνο.
Οι ορμόνες της ικανοποίησης μπορούν να εξαφανίσουν πόνους όπως οι πονοκέφαλοι, ο πόνος της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και ο πόνος της περιόδου. Ένας καλός οργασμός μειώνει πάντοτε τον πόνο.
4. Θα αποκαλύψει τις βαθύτερες σεξουαλικές φαντασιώσεις σας.
Όταν είστε μόνη σας, το μυαλό σας είναι ελεύθερο να σκεφθεί και να φανταστεί σεξουαλικά σενάρια που ίσως να θελήσετε στο μέλλον να κάνετε πράξη.
5. Δεν χρειάζεται να φτιάξετε ατμόσφαιρα.
Δεν χρειάζεται να εντυπωσιάσετε κάποιον.
6. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα το σώμα σας.
Δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο “περίπλοκες” στο θέμα σεξ, μία τέτοια εξερεύνηση μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να μάθει τι της αρέσει και τι μπορεί να την “απογειώσει”.
7. Δεν υπάρχουν κίνδυνοι.
Ούτε για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ούτε για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
8. Θα τονώσει τη λίμπιντό σας.
Θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο άνετα με το σώμα και τη σεξουαλικότητά σας, άρα θα βελτιώσει και το σεξ με τον σύντροφό σας. Γενικά για το σεξ ισχύει το “αν δεν το εξασκείς, το χάνεις”.
9. Oι επιλογές είναι όλες δικές σας.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε για το τι του αρέσει, ούτε για το ποια είναι η αγαπημένη του στάση στο σεξ.
10. Θα νιώσετε ωραία.
Αυτός είναι ο καλύτερος λόγος από όλους.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Sportotal.gr - Ασφαλιστήριο ανανέωσης άδειας παραμονής

Sportotal.gr - Ασφαλιστήριο ανανέωσης άδειας παραμονής: Η 1AXiA ασφαλιστικοί σύμβουλοι με την τεράστια εμπειρία στον ασφαλιστικό χώρο, συνεργάζεται με τις 15 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες της Ελληνικής κα...