Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ατύχημα με την χύτρα ταχύτητας στο Πέραμα!

Δημοσίευση : 21:13 18-02-2016

Συγκλονιστική περιγραφή! Έτσι έγινε το ατύχημα με την χύτρα ταχύτητας στο Πέραμα!

Ο θάνατος 57χρονης γυναίκας στο Πέραμα, την οποία αποκεφάλισε το καπάκι από χύτρα ταχύτητας, την ώρα που μαγείρευε, έχει προκαλέσει σοκ σε όλο το πανελλήνιο, ενώ ακόμη περισσότερο σοκάρουν οι λεπτομέρειες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συγγενής της άτυχης γυναίκας δήλωσε σχετικά: «Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος μέσα στο σπίτι και μετά μια δυνατή κραυγή του συζύγου της. Ακούστηκε σαν να έπεσε βόμβα. Η κουζίνα νόμιζες ότι ήταν κατεστραμμένο τοπίο. Έφυγε με άσχημο τρόπο, δεν της άξιζε τέτοιος θάνατος.»
Η οικογένειά της ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της και μάλιστα μπροστά στα μάτια του συζύγου της και του 26χρονου γιου της.

Η ώρα ήταν περίπου 9 το πρωί όταν η 57χρονη συνταξιούχοςξεκίνησε να μαγειρεύει για το μεσημεριανό γεύμα βάζοντας αρχικά τα χόρτα στη χύτρα ταχύτητας. Στο σπίτι εκτός από την ίδια βρισκόταν και ο συνταξιούχος σύζυγος της μαζί με το ένα εκ των τριών παιδιών τους, τον 26χρονο γιο, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο δωμάτιο του.
Η περιγραφή των σκηνών που ακολούθησαν είναι συγκλονιστική, όπως γράφει το egnomi.gr. Άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος περιγράφουν:

«Ξαφνικά ο άντρας της άκουσε ένα δυνατό θόρυβο και γύρισε το κεφάλι του για να δει τι συμβαίνει. Η Κατερίνα είχε ήδη πέσει στο πάτωμα. Είχε χτυπηθεί στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού τόσο πολύ που το κεφάλι της φοβόσουν να το αγγίξεις.
Ήταν γεμάτη αίματα. Παντού έβλεπες αίματα. Έχασε πάρα πολύ αίμα. Το έβλεπες στο κεφάλι της, στο σώμα της, στο πάτωμα της κουζίνας όπου έπεσε. Ο άντρας της που έτρεξε πρώτος κοντά της, δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί στη γυναίκα του.
Ποιος μπορεί να το πιστέψει άλλωστε; Εκείνη ακριβώς την ώρα που εξερράγη η χύτρα, η Κατερίνα περνούσε από το διάδρομο για να πάει στην κουζίνα. Εάν ήταν ένα βήμα πίσω ή ένα βήμα πιο μπροστά, πιθανότατα τώρα να ζούσε. Ο άντρας της την κρατούσε στα χέρια του και προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί.»

Από την ώρα της έκρηξης συγγενείς, φίλοι, γνωστοί αλλά και οι γείτονες της περιοχής έχουν κατακλύσει το σπίτι της 57χρονης για να συμπαρασταθούν στην οικογένειά της. Στο σπίτι της άτυχης γυναίκας έσπευσε άμεσα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο την μετέφερε στο Αττικό Νοσοκομείο όπου δυστυχώς -απλώς- διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χύτρα που προκάλεσε το δυστύχημα έχει μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να εξετασθεί από εμπειρογνώμονες και να διαπιστωθεί εάν ήταν ελαττωματική ή όχι.

Από τον/την Newspistol


Koutinas SA
20 Φεβρουαρίου στις 1:14 μ.μ. ·
Όντως τραγικό το συμβάν, που θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε σπίτι! Αν είναι δυνατόν να χάνονται άνθρωποι από ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης!
Επισημαίνω την τελευταία φράση του άρθρου: "Αξίζει να σημειωθεί ότι η χύτρα που προκάλεσε το δυστύχημα έχει μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να εξετασθεί από εμπειρογνώμονες και να διαπιστωθεί εάν ήταν ελαττωματική ή όχι.".
Σχολιάζοντας επαγγελματικά το γεγονός, κρίνω σκόπιμο να αναφέρω έννοιες που κατά καιρούς επισημαίνω σε άρθρα και σχόλιά μου: "Προστασία Καταναλωτή", "Αστική Ευθύνη Προϊόντος", "Ποιότητα & Εγγύηση Προϊόντος", "Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Προϊόντος" ...
Συγκλονιστική περιγραφή! Έτσι έγινε το ατύχημα με την χύτρα ταχύτητας στο Πέραμα!
Ο θάνατος 57χρονης γυναίκας στο Πέραμα, την οποία αποκεφάλισε το καπάκι από χύτρα ταχύτητας, την ώρα που μαγείρευε, έχει προκαλέσει σοκ σε όλο το…


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 20 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 20 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ

Βάλτε  αυτά τα 20 θετικά αισθήματα και συναισθήματα στην καθημερινότητά σας, έστω και σε μικρές δόσεις, και παρατηρήστε τη ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!!



ΕΥΤΥΧΙΑ– βάλτε το συναίσθημα της  ευτυχίας στην καθημερινότητά σας, νιώθοντας ευτυχία για τον εαυτό, για τους άλλους, ευτυχία για τη ζωή.

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ – αισθανθείτε ευγνωμοσύνη για τον εαυτό σας, για το ποιοι είστε και ποια είναι τα δώρα σας, ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους γύρω σας, ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής.  Η ευγνωμοσύνη συνδέεται με την  αίσθηση της εκτίμησης: εκτίμηση για τον εαυτό σας, για τους άλλους, εκτίμηση για το που είστε στη ζωή σας και για την ίδια σας τη ζωή.

ΑΓΑΠΗ – μην ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας, τους άλλους, τη ζωή… και να το δείχνουμε!

ΚΑΛΟΣΥΝΗ – ας δείχνουμε καλοσύνη, με λόγια και έργα, στον εαυτό μας, στους άλλους, στο περιβάλλον μας, -έμψυχο και άψυχο.

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ – χρειάζεται και μια δόση ευαισθησίας, προς τον ίδιο μας τον εαυτό, προς τους γύρω μας, αλλά και απέναντι στη ζωή.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – πόσο σημαντικό είναι να αισθανόμαστε ελεύθεροι στη ζωή μας, να εκτιμούμε την ελευθερία που έχουμε στον λόγο, τα έργα, την καθημερινότητα και τις επιλογές μας… και πόσο σημαντικό είναι να απελευθερωνόμαστε από φόβους, άγχη, αρνητικές σκέψεις και αρνητικές καταστάσεις…

ΕΠΙΛΟΓΗ – που και που χρειάζεται να κάνουμε ένα διάλειμμα και να συνειδητοποιούμε ότι έχουμε επιλογές, πολλές επιλογές!  Ακόμα και για όσα μας φαίνεται ότι προέρχονται από τυχαίους ή εξωτερικούς παράγοντες εξακολουθούμε να έχουμε τη μεγαλύτερη επιλογή: το πώς εμείς διαλέγουμε να αντιδράσουμε απέναντί τους

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΧΑΡΑ – ικανοποίηση και χαρά από τον εαυτό μας και για τον εαυτό μας, για τους άλλους αλλά και για τον κόσμο και τη ζωή.

ΣΥΜΠΟΝΙΑ – άλλο ένα παραγνωρισμένο συναίσθημα, σημαντικό όμως για την προσωπική μας ευεξία: η συμπόνια για τον εαυτό μας, για τους άλλους, για τη ζωή. Συμπονώ σημαίνει παραδέχομαι και αποδέχομαι αυτό που νιώθω, χωρίς να το κατακρίνω, χωρίς να τσακίζω τον εαυτό μου ή τους άλλους με ανελέητη κριτική.

ΕΙΡΗΝΗ – ας μη ξεχνάμε πόσο θετικό και όμορφο είναι να αισθανόμαστε ότι είμαστε σε ειρήνη και αρμονία με τον εαυτό μας, με τους άλλους, με τη ζωή ολόκληρη.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ – αυτό σημαίνει αυτογνωσία, κατανοώ τον εαυτό μου, κατανοώ τους άλλους (ή, έστω, προσπαθώ), αποκτώ μια ευρύτερη διάσταση για να κατανοήσω τη ζωή σε όλες της τις διαστάσεις.

ΝΟΙΑΞΙΜΟ – βάλτε μια νότα νοιαξίματος και φροντίδας στη ζωή σας για τον εαυτό σας, τους άλλους, το κοινωνικό και φυσικό σας περιβάλλον.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ – οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι!  Δέστε τα πράγματα από την αισιόδοξη και θετική πλευρά τους σε σχέση με τον εαυτό σας, με τους γύρω σας, με τη ζωή!

ΘΑΡΡΟΣ – χρειάζεται να έχουμε θάρρος στη ζωή μας, με τον εαυτό μας, με τους άλλους, με τις επιλογές και τις αποφάσεις μας.

ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ – μάθετε να συγχωρείτε τα λάθη σας και τα λάθη των άλλων, για να νιώθετε όμορφα και θετικά.

ΑΠΟΔΟΧΗ – για αλλαγή, υιοθετήστε στάσης αποδοχής του εαυτού σας, των άλλων, της ζωής σας!

ΑΦΘΟΝΙΑ – μάθετε να εκτιμάτε και να χαίρεστε την όποια αφθονία στη ζωή σας (όχι υλική, αλλά συναισθηματική, κοινωνική, οποιαδήποτε μορφή σας κάνει να νιώθετε ‘πλούσιοι’ και ‘γεμάτοι’ εσωτερικά).
   
ΤΥΧΕΡΟΣ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ – συναισθανθείτε πόσο τυχεροί και ευλογημένοι είστε εσείς οι ίδιοι, οι γύρω σας, η ζωή!  

ΠΑΘΟΣ – το πάθος έχει πολλές εκφάνσεις και πάντα δίνει νόημα και αξία στη ζωή: βάλτε πάθος στη ζωή σας, δείξτε πάθος για τον εαυτό σας, για τους άλλους, μην προσπερνάτε αδιάφορα και με βαρεμάρα.


ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ – επικεντρωθείτε στο να μάθετε να αισθάνεστε ανακούφιση, να σας φεύγει το βάρος στο στήθος όταν σκέφτεστε για τον εαυτό σας, για τους άλλους και για τη ζωή.

Δενδρολίβανο για το στομάχι, τον πονοκέφαλο, την μνήμη, το άσθμα, τα μαλλιά, την κυτταρίτιδα

Δενδρολίβανο για το στομάχι, τον πονοκέφαλο, την μνήμη, το άσθμα, τα μαλλιά, την κυτταρίτιδα


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr
Δενδρολίβανο, γνωστό ως ροζμαρίνι, αρισμαρί, λασμαρί, δυσομαρίνι. Ονομάζεται και «δροσιά της θάλασσας», λόγω της συνήθειάς του να φυτρώνει κοντά στη θάλασσα. Το δεντρολίβανο το χρησιμοποιούσαν παλιότερα ως λιβάνι γι αυτό λεγόταν και λιβανόδενδρο.
Ανήκει στην οικογένεια φυτών των Χειλανθών, Lamiaceae ενώ η βοτανική του ονομασία είναι ροζμαρίνος ο φαρμακευτικός Rosmarinus officinalis L. Το δενδρολίβανο (αρχ. ελλ. ἀπόσπληνος), είναι ένας πολυετής (15-20 χρόνια), αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 1,8 m. Τα φύλλα του είναι δερματώδη, γραμμοειδή, άμισχα χρώματος βαθύ πράσινου έως και ασημί. Τα άνθη του είναι γαλάζια μικρά χωρίς ποδίσκο, τα οποία φύονται πολλά μαζί στις μασχάλες των φύλλων. Πολλά από τα κύρια ενεργά πτητικά συστατικά βρίσκονται στον κάλυκα Τα κλαδιά του θάμνου μετά το δεύτερο χρόνο ξυλοποιούνται. 

Είναι φυτό που ήταν γνωστό στην αρχαιότητα και αναφέρεται από τον Διοσκουρίδη και τον Οβίδιο, επίσης το χρησιμοποιούσαν για να κάνουν τα στεφάνια των νικητών των αγώνων μαζί με μυρτιά και δάφνη. Ήταν γνωστό στους αρχαίους Αιγύ- πτιους, Άραβες και Ρωμαίους, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως αρωματικό και το καλλιεργούσαν. 

Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν για τον τέτανο, τους δε σπόρους του για τη θεραπεία της παράλυσης. Εχει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Καταπολεμά την αναιμία, την αϋπνία και τη ζαλάδα. Βελτιώνει την αιμάτωση του εγκεφάλου, ενώ σήμερα ερευνούν τη συμβολή του στην καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ και του διαβήτη. Ως καλλυντικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή ατμού για βαθύ καθαρισμό του προσώπου. Η κομπρέσα από δεντρολίβανο ξεπρήζει τα πρησμένα μάτια, ενώ χαρίζει λάμψη, βελτιώνει το σκούρο χρώμα, δρα κατά της πιτυρίδας και συνιστάται για τα λιπαρά μαλλιά, θεωρείται αναζωογονητικό για το μπάνιο κι έχει αποσμητική δράση στο ποδόλουτρο. Ως λοσιόν, σταματά την τριχόπτωση, ενώ από τα φύλλα και τα άνθη του παράγεται αιθέριο έλαιο.

Σαν φυσικά συμπληρώματα διατροφής χρησιμοποιούνται το αιθέριο έλαιο του και τα αποξηραμένα φύλλα του, για εξωτερική χρήση σαν παρασκευάσματα ή αφεψήματα ή ακόμα και στο καθημερινό λουτρό. Αναφέρεται ότι αφέψημα δενδρολίβανου, κέδρου και τερβινθίνης ήταν ένα ελιξίριο νεότητας, που ονομαζόταν το νερό της βασίλισσας της Ουγγαρίας.
Στα νοσοκομεία παλιά έκαιγαν δεντρολίβανο για να απολυμάνουν τον αέρα.

Τα δραστικά συστατικά του δενδρολίβανου είναι : φλαβονοειδή (διοσμετίνη, διοσμίνη),  φαινόλες (καφεϊκό οξύ, χλωρογενικό οξύ),  ενώ το αιθέριο έλαιο του έχει σαν κύρια συστατικά:  τερπενικούς υδρογονάνθρακες (α- και β- πινένιο, καμφένιο, καμφορά σε περιεκτικότητα από 20-50%).

Ιδιότητες: 
Το δενδρολίβανο παρουσιάζει σπασμολυτικές, κατευναστικές, αντιφλεγμονώδεις, αντί-ηπατοτοξικές, διουρητικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Περιέχει συστατικά που μπορούν να επάγουν τη διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος, να βελτιώσουν την αιματική κυκλοφορία και τη διαδικασία πέψης. Παράλληλα, περιέχει ενώσεις που ασκούν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της σοβαρότητας των κρίσεων του άσθματος.
Τέλος το δενδρολίβανο διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι διουρητικό και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, γεγονός που το καθιστά θαυματουργό σύμμαχο για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας!
Για τον πονοκέφαλο
Το δενδρολίβανο μειώνει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να ανακουφίζεστε από τον πονοκέφαλο. Επίσης είναι θερμαντικό και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο και εκτός του ότι βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη μνήμη, είναι χρήσιμο για τους νευρικούς πονοκεφάλους και τις ημικρανίες!
Για τον τυμπανισμό 
O τυμπανισμός είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα που οφείλεται στην ανάπτυξη αερίων στο στομάχι και στο έντερο και προκαλεί αίσθημα βάρους και δυσφορία. Για να απαλλαγείτε από τον τυμπανισμό, ρίξτε 50 γρ. ανθισμένο δεντρολίβανο, φρέσκο ή ξερό, και αφήστε το σκεπασμένο για 10 λεπτά μέσα σε βραστό νερό. Πίνετε ένα φλιτζάνι από το αφέψημα έπειτα από κάθε γεύμα. Γνωστό από την αρχαιότητα για τις χωνευτικές και σπασμολυτικές του ιδιότητες, το δεντρολίβανο είναι γενικά πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση πολλών γαστρεντερολογικών προβλημάτων.
Για την μνήμη και την πνευματική κόπωση
Θεωρείται ότι καταπολεμά την πνευματική κόπωση, καθώς και ότι ενισχύει τη συγκέντρωση και την αιμάτωση του εγκεφάλου. Μάλιστα, οι μαθητές στην αρχαία Ελλάδα φορούσαν στεφάνια από δεντρολίβανο όταν μελετούσαν για τις εξετάσεις τους, ώστε να αποδίδουν καλύτερα. 

Σε εθελοντές που είχαν εκτεθεί στο άρωμα δενδρολίβανου είχε ενισχυθεί κατά πολύ η μνήμη τους έναντι των υπολοίπων.  Η βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων συνδεόταν με τα επίπεδα της 1,8-κινεόλης στο πλάσμα του αίματος μετά την έκθεση στο δενδρολίβανο. Παρατηρήθηκε, λοιπόν, ότι το άρωμα του δενδρολίβανου συμβάλλει με κάποιο τρόπο στην βελτίωση και ενεργοποίηση της μνήμης, στην αύξηση της εγρήγορσης, στην αύξηση της συγκέντρωσης και στην αποτελεσματικότερη πνευματική και νοητική απόδοση όλων των ατόμων που εκτίθενται σε αυτό.

Χρήσεις: 
Τα φύλλα και το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου που χρησιμοποιούνται σαν φυσικά συμπληρώματα διατροφής, ενδείκνυνται για τον πονοκέφαλο και την ημικρανία, ανακουφίζουν από την δυσπεψία, τις μυαλγίες, την ισχιαλγία και τις νευραλγίες. Βοηθά στην τριχόπτωση.
Η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη στη μαγειρική όπου προστίθεται για να προσδώσει μοναδικό άρωμα και γεύση στα κρέατα, στα ψάρια, στις σαλάτες αλλά και στα διάφορα dressings.

Αφέψημα
Kόβετε 50 γρ. ανθισμένου φυτού, το ρίχνετε σε 1 λίτρο βραστό νερό και το αφήνετε να μείνει για 10 λεπτά. Θα πίνετε ένα φλιτζάνι έγχυμα έπειτα από κάθε γεύμα για όσες μέρες νιώθετε ενόχληση. Για τον υπόλοιπο χρόνο, μπορείτε να αποξηράνετε μια ποσότητα ανθισμένου δεντρολίβανου και να χρησιμοποιείτε κάθε φορά 30 γρ. για 1 λίτρο νερό.

Για το στομάχι 
Αφού βράσετε τζίντζερ σε λίγο νερό και το ρίξετε στην κούπα σας, προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά σουρώστε και μετά πιείτε το. Καλό θα είναι να το επαναλάβετε 3 φορές τη μέρα.
Για αποτοξίνωση 
Φτιάξε ένα αφέψημα από τα φύλλα του δεντρολίβανου και πρόσθεσε μερικές σταγόνες λεμόνι. Πιες το κάθε πρωί, πριν το πρωινό σου και σύντομα θα φύγει το πρήξιμο και θα δεις διαφορά στο σώμα σου!
Για την μνήμη
Όταν θέλουμε να ενισχύσουμε την μνήμη μας να αυξήσουμε την συγκέντρωσή μας και να ενισχύσουμε την πνευματική μας απόδοση αρωματίζουμε τον χώρο μας με ένα μείγμα από:
- δέκα (10) σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου
- έξι (6) σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και
- μία (1) σταγόνα αιθέριο έλαιο φασκόμηλου

Για την κυτταρίτιδα
Αναμίξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου με αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ και χρησιμοποιήστε το στο μπάνιο.
Βάλτε λίγη ποσότητα από το μείγμα στο σφουγγάρι σου και κάνε ελαφρύ μασάζ, με κυκλικές κινήσεις στα επίμαχα σημεία, μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά το δέρμα και να γίνει υπεραιμία.

Δοσολογία συνιστώμενη ημερησίως :
Υγρό εκχύλισμα: 2-4  ml (διάλυμα 1:1 σε 45% αλκοόλη), 3 φορές την ημέρα.
Αφέψημα: 2-4 γραμμάρια αποξηραμένων φύλλων,  3 φορές την ημέρα.
Εξωτερική χρήση: 50 γραμμάρια ξερό ή νωπό δενδρολίβανο για ένα λουτρό.

Αντενδείξεις:
Λαμβανόμενο από το στόμα το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει επιληπτικούς σπασμούς, λόγω της περιεκτικότητας του σε καμφορά.

Σκευάσματα τοπικής εφαρμογής με δενδρολίβανο πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή από άτομα που παρουσιάζουν υπερευαισθησίες στα συστατικά του.

Το αιθέριο έλαιο του μπορεί να προκαλέσει ερύθημα ή δερματίτιδες σε ευαίσθητες επιδερμίδες.

Μπορεί επίσης να προκαλέσει και φωτοευαισθησία.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Επειδή δεντρολίβανο δεν έχει μελετηθεί σε παιδιά, δεν συνιστάται για ιατρική χρήση σε άτομα κάτω των 18 ετών. είναι ασφαλή για κατανάλωση ως καρύκευμα σε τρόφιμα, όμως.

Δεν πρέπει να καταναλώνεται από εγκύους, γιατί το φυτό αναφέρεται και ως εκτρωτικό και εμμηναγωγό.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από επιληπτικούς ασθενείς σε μεγάλες ποσότητες.

Κουρκουμάς ή κιτρινόριζα ως αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, για τον διαβήτη, την χοληστερινη, το Αλτσχάιμερ, την ακμή, τις πανάδες

Βάλσαμο ή βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο για την κατάθλιψη, τα τραύματα, το στομάχι, το άσθμα, τον καρκίνο. 

Σταμναγκάθι για το συκώτι, την καρδιά, το στομάχι, το δέρμα

Το οπλοστάσιο της φύσης: Βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες ανά ασθένεια

Πιπερόριζα (τζίντζερ) ένα ωφέλιμο βότανο κατάλληλο για την βαρυστομαχιά, το κρυολόγημα, την χοληστερίνη, την αρθρίτιδα, τον διαβήτη και τις δίαιτες



Read more: http://medlabgr.blogspot.com/2016/02/Rosmarinus.html#ixzz414msD48F

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΟΥ...


κατά τον Αριστοτέλη,

κατά τον Αριστοτέλη,
Συμφέρον είναι, 
Τα αγαθά που έχουμε να τα διαφυλάξουμε 
Αυτά που δεν έχουμε να τα αποκτήσουμε 
Τα άσχημα που έχουμε να τα αποβάλλουμε 
Και αυτά που ενδεχομένως στο μέλλον μας βλάψουν να τα σταματήσουμε. 

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις των διαμεσολαβούντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δείτε το νέο πρόγραμμα έτους 2016

Αποκλειστικά στο nextdeal.gr η ύλη που έχει προετοιμάσει η Τράπεζα της Ελλάδος για τους υποψήφιους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

Αποκλειστικά στο nextdeal.gr η ύλη που έχει προετοιμάσει η Τράπεζα της Ελλάδος για τους υποψήφιους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές!
Τα νέα ερωτηματολόγια για τις εξετάσεις πιστοποίησης διαμεσολαβούντων από την Τράπεζα της Ελλάδος, απέστειλε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) προς τις εταιρίες-μέλη της, προκειμένου να διατυπώσουν την άποψή τους.
Τα νέα ερωτηματολόγια είναι απαραίτητα καθώς η ύλη των εξετάσεων αλλάζει λόγω εφαρμογής της νέας οδηγίας για το Solvency II. Έτσι, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι στα ερωτηματολόγια για τις εξετάσεις πιστοποίησης Α, στην 1η ενότητα (ασφαλιστική αγορά και εποπτεία) περιλαμβάνονται ερωτήσεις σχετικές με την ORSA, το SFCR και τα κεφάλαια Tier 1,2 και 3, έννοιες ιδιαίτερα σύνθετες η εξήγηση των οποίων στους ασφαλιστές, απαιτεί πλήρη σχεδόν ανάλυση του Solvency II , κάτι που είναι δύσκολο ακόμη και για τα σχετικά αρμόδια στελέχη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
Πάντως οι ερωτήσεις δεν είναι οι τελικές καθώς θα οριστικοποιηθούν μετά και την διατύπωση απόψεων από πλευράς ασφαλιστικών εταιριών. Βέβαια ο χρόνος που δίνεται για την διατύπωση γνώμης είναι λίγος και ο κίνδυνος «ατυχημάτων» αυξάνει.


Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις των διαμεσολαβούντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δείτε το νέο πρόγραμμα έτους 2016

Nextdeal newsroom

Γράφει:

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις των διαμεσολαβούντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δείτε το νέο πρόγραμμα έτους 2016
Τη διενέργεια εξετάσεων στην Αθήνα και στη Θεσσλονίκη για την πιστοποίηση γνώσεων (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.
  • Ειδικότερα, οι εξετάσεις της Αθήνας θα διεξαχθούν στιςς 02.04.2016 (Επίπεδο Α) και στις 03.04.2016(Επίπεδα Β, Γ και Δ).
Επίπεδο Α
Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Επιπέδου A, σύμφωνα με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 16/21.5.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1257/23.5.2013), όπως ισχύει, θα διεξαχθούν το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στη Αθήνα.
Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις, πατήστε εδώ.
Για τις Οδηγίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής και το τέλος εξετάσεων, πατήστε εδώ.
Επίπεδο Β
Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Επιπέδου B, σύμφωνα με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 16/21.5.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1257/23.5.2013), όπως ισχύει, θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στη Αθήνα.
Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις, πατήστε εδώ.
Για τις Οδηγίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής και το τέλος εξετάσεων, πατήστε εδώ.
Επίπεδο Γ
Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Επιπέδου Γ, σύμφωνα με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 16/21.5.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1257/23.5.2013), όπως ισχύει, θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στη Αθήνα.
Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις, πατήστε εδώ.
Για τις Οδηγίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής και το τέλος εξετάσεων, πατήστε εδώ.
Επίπεδο Δ
Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Επιπέδου Δ, σύμφωνα με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 16/21.5.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1257/23.5.2013), όπως ισχύει, θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στη Αθήνα.
Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις, πατήστε εδώ.
Για τις Οδηγίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής και το τέλος εξετάσεων, πατήστε εδώ.
  • Οι εξετάσεις της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθούν στις 16.04.2016 (Επίπεδο Α) και στις 17.04.2016(Επίπεδα Β, Γ και Δ).
Επίπεδο Α
Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Επιπέδου A, σύμφωνα με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 16/21.5.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1257/23.5.2013), όπως ισχύει, θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.
Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις, πατήστε εδώ.
Για τις Οδηγίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής και το τέλος εξετάσεων, πατήστε εδώ.
Επίπεδο Β
Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Επιπέδου B, σύμφωνα με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 16/21.5.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1257/23.5.2013), όπως ισχύει, θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.
Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις, πατήστε εδώ.
Για τις Οδηγίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής και το τέλος εξετάσεων, πατήστε εδώ.
Επίπεδο Γ
Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Επιπέδου Γ, σύμφωνα με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 16/21.5.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1257/23.5.2013), όπως ισχύει, θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.
Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις, πατήστε εδώ.
Για τις Οδηγίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής και το τέλος εξετάσεων, πατήστε εδώ.
Επίπεδο Δ
Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Επιπέδου Δ, σύμφωνα με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 16/21.5.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1257/23.5.2013), όπως ισχύει, θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.
Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις, πατήστε εδώ.
Για τις Οδηγίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής και το τέλος εξετάσεων, πατήστε εδώ.
  • Τέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε και το νέο πρόγραμμα εξετάσεων για την πιστοποίηση γνώσεων (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για το έτος 2016, σύμφωνα με το οποίο, οιεξετάσεις θα διεξαχθούν ως ακολούθως:
Πρόγραμμα εξετάσεων για την πιστοποίηση γνώσεων (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για το έτος 2016